Stegte ris, almindelige

Stegte ris, almindelige, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Ris Tilbehør

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris

Oprindelsesland : Asien

AsienKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.kogte ris
2 spsk.olie
2 forårsløg, snittet i små ringe, de hvide og grønne hver for sig
1 stortæg
2 tsk.olie
0.25 tsk.salt
2 tsk.tyk sojasauce
2 spsk.klar suppe (Kan undlades)
 
Opskrift:
Kog risene mindst 3-4 timer i forvejen. Løsgør nu riskornene så meget som muligt.

Opvarm Wokken over kraftig varme til den ryger. Tilsæt olien og slyng den rundt. Tilsæt det hvide fra forårsløgene, rør et par gange og hæld ægget som er letpisket med olie og salt i. Lad det stå 5-10 sekunder, så ægget stivner i bunden men stadig er flydende på overfladen.

Tilsæt risen. Vend og skub med en wok ske eller spartel i 3-4 minutter eller til risen er varmet igennem. Tilsæt suppen, hvis risen er meget fast, og rør et par sekunder. Tilsæt det grønne forårsløg. Anret risen i en varm skål, og server den straks.

Tips:

Hvis man har en rest ris i overskud, er her en nem og velsmagende måde at anvende resten på.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Stegte ris

karakterer:
Opskriften er vist 22110 gange,
og udskrevet 492 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Kan man evt. putte noget koldt harissa chili-sauce ovenpå?

  -   2005-01-01 01:01:01
Lækkert.. God mad for studerende.. =P