Bailey Is

Bailey Is, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Hjemmelavet is

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Karsten Pedersen

Indsendt :      Red :
Bailey Is, billede 4 Bailey Is, billede 1 Bailey Is, billede 2 Bailey Is, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
6 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
6 spsk. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
   
1.5 dl. Baileys 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
4 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Flæk de 2 Vaniljestænger, skrab kornene ud og kom det hele i en gryde. Tilsæt derefter fløde, blommer og flormelis. Varm blandingen igennem (må IKKE koge) under kraftig piskning, til det bliver en dejlig tyk cremet masse.

Lad den køle ned, men husk at røre i den af og til. Når den er kold smages den til med Baileys. (Husk at tage vaniljestængerne op).

Sæt cremen i fryseren i et par timer til den bliver "let fast" tag den ud og vend den piskede fløde i og sæt den på frost igen til den er færdig.

Tips:

Man kan undlade Baileys og så har man en udmærket vaniljeis





karakterer:
Opskriften er vist 168849 gange,
og udskrevet 3999 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (100 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 18830 (4483 kcal)
KJ pr. Pers. 3138 (747 kcal)
Vægt ialt 1288 gram
Vægt pr. Pers. 214 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1462 KJ (348 kcal)
Protein 3.0 gram
Fedt 32.6 gram
Kulhydrat 9.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-01-14 18:49:22
jeg har denne opskrift p baileys is... 8 æggeblommer, 1 liter piskefløde, 125 gr sukker, 1 dl whisky, 1 dl baileys, 75 g nougat. Smelt nougaten i whisky, men må ikke komme over 75 g, eller laves den som is normalt laves. Grunden til whisky og nougat skal i er at fløden tager meget af smagen af baileys´en. Har fået opskriften af en kok.... og den er bare god!!!

  -   2012-11-16 14:09:42
Nogle tips eller tricks til denne opskrift? :)

  -   2011-08-16 17:23:59
den er bare god nam nam det er bare guf :) du skulle lægge en opskrift på jordbær eller karemel is ud så ville du bare være perfekt <3 :)

  -   2011-06-21 14:49:08
lavede den i lørdags sammen med min datter øj det var lækkert :)

  -   2011-05-07 13:23:22
Hvorfor står der først 6 dl piskefløde og senere 4 dl piskefløde ? uden nogen forklarning ?

  -   2011-01-22 12:59:48
kogte den for længe fik den ikke cremet og den var ikke sjov at få i munden da den var meget kornet jeg tror at piskefløden skal varmes uden æggene og de skal først i når fløden er kold

  -   2010-03-26 21:14:49
En bailey's er en karamel fløde med alkohol, den kan købes i butikken men mums en lækker is, man får jo ondt i maven med alt det man spiser ;o)

  -   2010-02-10 08:55:31
hvad er en bailys

  -   2009-01-11 12:37:19
Isen smagte super godt, men fik den heller ikke til en tyk og cremet masse... Frøs den dog alligevel og det fungerede!! Men den er altså ret fed syns jeg... Men kan ligefrem mærke fløden i ganen....

  -   2008-01-31 10:16:48
Pisket fløde? Er det flødeskum eller bare fløde der er pisket lidt? Eller er det bare piskefløde

  -   2006-12-29 16:08:19
Klasse-Is, men prøv med en halv flaske Baileys, det gør den endnu bedre :o)

  -   2006-12-25 23:38:09
Skal man bruge piskefløde eller kaffefløde???

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvornår er den "færdig" - altså hvilken konsistens skal den have ?

  -   2005-01-01 01:01:01
Den er rigtig god til en hygge aften med vennerne.

  -   2005-01-01 01:01:01
Lækker is! Jeg kombinerede den med en bund af chokoladekage og pyntede med marinerede pærer og kirsebær- et hit!

  -   2005-01-01 01:01:01
super god, men jeg kan altså ikke få det til en dejlig tyk cremet masse. Den er kun tyk som fløde. Hvad gør jeg galt?

  -   2005-01-01 01:01:01
Denne is er hermed blevet min favoritis! Nam!

  -   2005-01-01 01:01:01
Total god is.... det er bare guf

  -   2005-01-01 01:01:01
namnam... den opskrift er bare god