Rådyrkølle a'la Skovbrugerfesten
Hovedingrediens : Rådyr - Dyrekølle Kilde : Jagtforeningen ved Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Udben køllen hvis dette ikke er gjort. Det behøver ikke at være superpænt, da den skal snøres.
Kom bacon inden i køllen, og krydr med enebær, timian, og peber. Luk køllen, og snør den med snoren. Placer den i et fad med en smule vand i bunden. Steg køllen i ovnen ved 165 grader C. alm. ovn i ca 90 minutter. Brug et stegetermometer, og steg den som roastbeef, det er den nemmeste måde at gøre det på. Skæres i tynde skiver. Serveres med Vildtsovs og kartofler. Nogle sværger til at der også skal være bønner(haricots verts). Sauce: Bring fonden i kog Smelt osten og geléen i Lad simre i et par minutter Tilsæt kulør Tilsæt et squiz portvin. Smag til med salt. Jævn med maizena hvis nødvendigt. Alternativt kan man koge sovsen ind, men det giver en meget kraftig smag, og ikke så meget sovs. |
|
Opskriften er vist 73817 gange,
og udskrevet 3242 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (13 stemmer) |
|
Kommentarer Rune - 2014-11-22 11:31:42 Supergodt koncept med bacontern i. Vil dog anbefale at den kommer op på 70 grader fremfor roastbeef på ca 62. M Bruun - 2005-01-01 01:01:01 fantastisk lækker |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne