Vildand, stegt
Hovedingrediens : Svømmefugle - Gråand - Vildand - moseand Indsendt : Red : |
|
|
Køb helst ænder, der er plukkede i stedet fir flåede, da de er de mest saftige.
Vask ænderne grundigt og tør dem. Sæt lår og vinger op med kødnåle. Brun fedtstoffet i en stegegryde og brun ænderne og indmaden på alle sider. Læg ænderne på siden. Drys dem med salt og peber. Tilsæt suppe eller vand og halvdelen af fløden. Dryp resten af fløden over ænderne af og til under stegningen. Vend ænderne, når halvdelen af stegetiden er gået. Stegetid for små ænder 30 – 40 minutter, for større ænder ¾ - 1 ½ time. Mærk med en kødnål i låret, om ænderne er møre. Tag dem op af gryden og hold dem varme. Smag skyen til med gelé og krydderier. Jævn evt. skyen let med mel rystet til jævning med lidt koldt vand. Skær vildænderne i halve eller kvarte, og læg lidt sauce over dem ved anretningen. Tilbehør: Kogte eller brunede kartofler, bladselleri, gelé |
|
Opskriften er vist 32634 gange,
og udskrevet 1278 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Poul - 2018-07-29 18:33:21 Hvor meget vejer en "stor" vildand? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne