Vildand, stegt

Vildand, stegt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svømmefugle - Gråand - Vildand - moseand

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 vildand
15 g.smør – margarine
 salt
 peber
1.5 dl.Suppe eller vand
1 dl.Fløde
1 tsk.Rønnebær – eller ribsgelé
 salt
 peber
1 spsk.mel
 
Opskrift:
Køb helst ænder, der er plukkede i stedet fir flåede, da de er de mest saftige.

Vask ænderne grundigt og tør dem. Sæt lår og vinger op med kødnåle.

Brun fedtstoffet i en stegegryde og brun ænderne og indmaden på alle sider.

Læg ænderne på siden. Drys dem med salt og peber. Tilsæt suppe eller vand og halvdelen af fløden.

Dryp resten af fløden over ænderne af og til under stegningen.

Vend ænderne, når halvdelen af stegetiden er gået.

Stegetid for små ænder 30 – 40 minutter, for større ænder ¾ - 1 ½ time. Mærk med en kødnål i låret, om ænderne er møre. Tag dem op af gryden og hold dem varme.

Smag skyen til med gelé og krydderier. Jævn evt. skyen let med mel rystet til jævning med lidt koldt vand.

Skær vildænderne i halve eller kvarte, og læg lidt sauce over dem ved anretningen.

Tilbehør:
Kogte eller brunede kartofler, bladselleri, gelé





karakterer:
Opskriften er vist 32634 gange,
og udskrevet 1278 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-07-29 18:33:21
Hvor meget vejer en "stor" vildand?