Stegt vildand, med flødesalat

Stegt vildand, med flødesalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svømmefugle - Gråand - Vildand - moseand

Ukendt oprindelseslandKilde : Hørsholm og omegns jagtforening

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2 flåede vildænder
50 g.smør
2.5 dl.piskefløde
1 dl.fond eller bouillon
8 enebær
1 spsk.rønnebærgele
 salt
 peber
 
 Salat:
1 lille icebergsalat
100 g.blå druer
100 g.rensede champignon
1-2 stilkebladselleri
1.5 dl.piskefløde
0.5 citron saft heraf
3 tsk.sukker
 
Opskrift:
Partér ænderne i bryst, lår og skrog. Brun lår og skrog i en stegegryde sammen med lever, hjerte og kråse. Drys med salt & peber.

Tilsæt piskefløde, fond eller bouillon og rønnebærgele.

Lad stege i ca. 1½ time, eller til mørt.

Brun bryster med brystbenet på en pande. Tilsæt salt, peber og knuste enebær.

Læg bryster samt afkog fra panden i et fad og steg i ca. 15 min. i en 200 grader C. varm ovn.

Tag lår, skrog og indmad op af gryden, si evt. saucen. Tilsæt væden fra fadet. Jævn saucen og smag til med salt og evt. mere gelé.

Servér med små pillekartofler, drysset med fintklippet persille og flødesalat.

Flødesalat:
Snit icebergsalaten fint. Halvér og udsten druerne. Skær champignon i skiver og bladselleri i små stykker.

Bland piskefløde, citronsaft og sukker.

Vend de istandgjorte ingredienser i flødedressingen.





karakterer:
Opskriften er vist 20188 gange,
og udskrevet 612 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu