Måger, Stegte (agpat sujatat)
Hovedingrediens : Svømmefugle - Måge Indsendt : |
|
|
Varm fedstoffet, læg fuglene i og brun dem på alle sider. Hæld suppe eller vand ved og steg dem ved svag varme 11/4-1 1/2 time. Si og mål sky og suppe. Pisk melet med flødes og pisk jævningen i den kogende sky. Lad sovsen koge langsomt i 10 minutter og smag til med ribssaft. Fuglene kan brunes i smør inden servering og overhældes med sovsen. Kogte grøntsager eller kartofter og råkostsalat kan serveres til.
Tips: Hvis man ikke bryder sig om den trannede smag som mange vilde fugle har, kan fuglene flås. Det kan også være nødvendigt at flå fulge som er skudt i stykker, da det ellers er umuligt at gøre dem rene. Vingern hugges først af, bugskindet snittes igennem og skindet krænges af. Fuglene vaskes grundigt, tørres og gnides indvendigt med salt og peber. Det tager også noget af den trannede smag at stege fulgene med fyld af rå, skrællede ituskårne kartofler. Tynde skiver fersk flæsk bindes om fuglene, som brunes og steges i sovs. Hjerte kråse og lever kan bruges, men udvandes godt forinden. Måger koges 1-1 1/2 time. |
|
Opskriften er vist 12565 gange,
og udskrevet 173 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (8 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2014-10-25 19:59:29 Det smager forrygende - det var dog svært at fange mågerne. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne