Måge med foie gras og hindbær

Måge med foie gras og hindbær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svømmefugle - Måge

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 unge måger
200 g.foie gras (renset)
4 bladeSavoykål
1 svinenet
 
 Sauce:
4 dl.vand
4 dl.tør hvidvin
1 skalotteløg
5 kvistetimian
4 spsk.olivenolie
4 spsk.hindbæreddike
3 dl.piskefløde
 salt
 peber
 frisk basilikum
 
 Grøntsager:
200 g.marksvampe (f.eks. markchampignon)
4 forårsløg
 smør
1 kvisttimian
 
 Kartoffel Dauphine:
150 g.hvedemel
2.5 dl.vand
100 g.smør
3 æg
 salt
3 store melede kartofler
 lidtolie til stegning
 
 Pynt:
 Friske hindbær
 
Opskrift:
Sauce:
Bryst og lår fra mågerne skæres fra skroget. Bryst og lår gemmes til senere. Skroget brunes godt i den forvarmede olie, tilsæt hvidvin og kog det ned til det halve. Tilsæt derefter vand, finthakket skalotteløg, timian og basilikum og reducer endnu engang til det halve. Si mågefonden gennem et klæde. Hindbæreddiken kommes i en gryde og koges næsten væk, derefter tilsættes 4 dl mågefond. Dette reduceres til 2/3 og piskefløden tilsættes. Saucen koges jævn og smages til med salt og peber.

Mågerne:
Mågelårerne brunes godt og steges til de er helt møre. Pakkes i folie og stilles væk. Savoykål blancheres i kogende vand i 30 sekunder. Kålbladene tages op og overhældes herefter med iskoldt vand, for at bevare den grønne farve. mågebrysterne bankes let. Svinenettet bredes ud og deles i 4 lige store stykker. Herpå lægges den aftørrede savoykål. Det ene mågebryst lægges herpå, derefter 1 skive foie gras. Dette dækkes af med endnu et mågebryst. Savoykål og svinenet vikles op omkring. Processen foretages til alle 4 pakker er klargjort. De indpakkede mågebryster steges i forvarmet ovn ved 220 grader C, i 8 minutter. De stegte mågebryster pakkes i folie og hviler yderligere 10 min.

grøntsager:
Marksvampe og forårsløg skæres groft og vendes i lidt smør sammen med de afplukkede timianblade.

Kartoffel:
Kartoflerne koges møre i vand. Vand og smør lunes til smørret er smeltet. Melet tilsættes og massen bages godt igennem. Gryden tages af varmen og æggene tilsættes et ad gangen under stadig omrøring. De kogte kartofler presses gennem et puréjern eller en sigte og blandes i. Kartoffelmassen formes med en ske til "æg" og steges gyldne i olie.

Saucen kommes på de varme tallerkener. mågebrystet skæres igennem og lægges på midten sammen med lårerne. Hindbærrene garneres omkring og imellem lægges marksvampe, forårsløg og kartoffel.





karakterer:
Opskriften er vist 9595 gange,
og udskrevet 147 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-01-27 11:47:13
Lækker opskrift! Jeg har længe ledt efter en god opskrift på måge, og denne er lige i skabet.