Edderfugl, Stegt
Hovedingrediens : Svømmefugle - Edderfugl Indsendt : |
|
|
Efter flåningen af fuglen, skal du sørge for at fjerne alt fedt, da det giver en trannet smag. Læg edderfuglen, hjerte, lever og kråse i en skål, dæk det med skummet mælk og lad det hele stå et døgns tid et køligt sted.
Tag fuglen og indmaden op, skyl det og tør det grundigt i et rent klæde. Krydr fuglen med salt og peber, og ombind den med tynde spækskiver. Smelt halvdelen af fedtstoffet i en stegegryde, brun fuglen pænt på alle sider, brun også indmad. Tag fuglen og indmad op, kasser fedtstoffet i gryden, vask gryden rent. Brun resten af fedtstoffet i stegegryde, læg fuglen og indmaden tilbage, hæld fløde og bouillon ved, læg tætsluttende låg på, og steg fuglen ved svag varme, til den er mør efter ca. 1 1/2 - 2 timer. Tag fuglen og indmaden op og hold det varmt, fjern spækket. Jævn skyen, lad saucen koge ved svag varme i 5-8 min, smag til med salt, peber og gelé. Skær fuglen op sådan: Skær lårene fra i "hofteleddet" altså så tæt på skroget som muligt, og del dem i underlår og overlår. Skær ned langs brystbenet, først til den ene side, så til den anden og skær forsigtig kødet fra benene. Del hver brystfilet i 2 pæne stykker. Resten kan deles og serveres med, men bryst og lår er bedst og mest kødfuld. Byd små hvide pillekartofler og rønnebær eller ribsgele til. Edderfuglen kan før stegningen fyldes med rå, skrællede kartofler for at tage en evt. transmag. Kartoflerne kasseres efter stegningen. Fuglen kan godt brunes efter at spækket er fjernet, men pas på tiden. For at prøve om fuglen er mør, kan man stikke i låret, hvis saften, der pibler ud er klar, er fuglen det også. Drik en kraftig rødvin til. |
|
Opskriften er vist 15288 gange,
og udskrevet 386 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (16 stemmer) |
|
Kommentarer W.Hansen - 2005-01-01 01:01:01 Smager utrolig godt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne