Due- eller mågebryst ovnbagt i cocotte

Due- eller mågebryst ovnbagt i cocotte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Øvrige VildfFugle - Due - Duer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
3 franske duer (Unge Måger)
 olie til stegning
 
 Fars:
250 g.kalkunbryst
2 æg
 fløde
 salt
 peber
2 stilkefransk estragon
 
 Sauce:
4 dl.duefûmet (terning + vand)
 smør
 
 Svampe:
200 g.svampe
75 g.smør
2 dl.fløde
 salt
 peber
 
 Yderligere:
40 små løg (perle)
400 g.grøntsager i sæson for eksempel squash jordskokker skorzonerrødder osv.
4 cocotteforme (ramakinere)
 
 Tilbehør:
300 g.små nye kartofler
4 kvisteestragon
75 g.smør
 salt
 peber
 
Opskrift:
Brysterne skæres af duerne (mågerne) (lårene kan evt. serveres á part, eller gemmes til en confit eller anden forret). Brysterne brunes let på panden i ca. 4 minutter.

Fars:
Kalkunkød, som er skåret i mindre stykker, blendes i foodprocessor med salt, æg, estragon og peber, og lidt fløde tilsættes i en tynd stråle, til farsen har den rette konsistens. Smurte cocotteforme beklædes med farsen. I hver cocotte lægges 1 1/2 duebryst og formen lukkes af med fars. Bages i ovnen ved 175 grader C, i ca. 10 minutter.

Svampe:
Svampene ristes let gyldne og koges ned med fløden. Smages til med salt og peber.

Smørpisket fûmet:
Duefûmeten piskes op med det kolde smør. Saucen må herefter ikke koge.

Yderligere:
Løgene pilles og koges let sprøde og vendes i saucen. Grøntsagerne skæres ud efter eget ønske og dampes let sprøde i smør.

Tilbehør:
Små nye kartofler koges næsten færdige, lægges til afdrypning. Kartoflerne pakkes ind i pergamentpapir med en kvist estragon, smørklat, salt og peber. Pergamentpapiret pakkes stramt sammen om kartoflerne. Kartoflerne bages færdige i en 200 grader C varm ovn, i ca. 10 minutter.

I midten af tallerkenen lægges svampene - herpå duen, som omkranses af duefûmeten, med de små løg og grøntsager efter ønske.

Serveres med kartofler i pergament.





karakterer:
Opskriften er vist 12646 gange,
og udskrevet 188 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu