Grydestegt vildand

Grydestegt vildand, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svømmefugle - Gråand - Vildand - moseand

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Grydestegt vildand, billede 4 Grydestegt vildand, billede 1 Grydestegt vildand, billede 2 Grydestegt vildand, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 vilænder
100 g.bacon i skiver
100 g.bacon i tern
100 g.smør
5 dl.vildtbouillon
 
2 dl.piskefløde
500 g.champignon
2 spsk.rønnebærgele
 
Opskrift:
De istandgjorte ænder aftørres og gnides indvendig med salt og peber. Baconentern lægges indeni. Baconskiverne svøbes om ænderne, hvorpå de ombindes med bomuldsgarn.

Ænderne brunes i smørret. Den kogende vildtbouillon hældes ved. Ænderne steger under låg i ca. 1 time.

De rensede champignoner svitses et øjeblik i en smule smør og drysses i gryden de sidste 5-6 minutter af stegetiden.

Ænderne tages op og holdes varme. Saucen bringes til kogepunktet, jævnes med fløde, småsnurrer et øjeblik og smages til med rønnebærgelé.

Baconen fjernes fra ænderne, og hver and deles i 4 stykker. Anrettes med lidt sauce henover.

Server evt. med råstegte kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 165807 gange,
og udskrevet 4856 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (45 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-12-25 11:39:23
Brugte Flemmings forslag og fyldte anden med ca. 3-400 bacon i tykke skiver. Steges efter bruning ca 3 timer i buillion, 2 timer med brystet ned + ca 1 time med brystet op. Holdt varm i ovn ca. 100 gr. slut af med grill så blev skindet dejligt sprødt. Vilde svampe fra skoven (gemt i fryseren) kan bestemt anbefales i stedet for champignon. kartofler, knoldselleri, pastinak og løg - alt skåret i tern - råsteges på en pande med smør og timian

  -   2020-11-15 07:03:14
Stegetid afhænger hvor hårdt du steger i gryden, har lige lavet med 2 timer efter anbefaling og det var nok mindst 0,5 time for meget.

  -   2018-06-15 18:03:47
Lidt svitset løg og gulerod stegt sammen med anden forhøjer smagen. PS: Absolut Ingen svesker og æbler - det er jo ikke jul hele året ;-)

  -   2017-02-17 20:43:04
Bacon udvendig gør det på ingen måde bedre ... brun ænderne grundigt i smør i gryden inden der hændes vand på til det næsten dækker ænderne.... derimod er bacontern indvendig en god ide ... der er ingen grund til vildtbouillon, det kommer af sig selv i form af vildænderne .... stegetiden er ALT for kort, ænderne skal stege mindst 2½ time, vi giver den 3 timer.

  -   2005-01-01 01:01:01
grydestegt vildænder

  -   2005-01-01 01:01:01
eventeult en teskefuld annis