Æbletærte med ny smag
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør smør, farin og flormelis godt sammen. Rør æggeblommerne i en ad gangen. Tilsæt kanel og vaniljesukker. bland mel og bagepulver i og saml hurtigt dejen. læg den evt. koldt 1/2-1 time.
Rul eller tryk halvdelen af dejen ud i en tærteform eller lille bradepande ca. 20x30 cm. Skræl æblerne, del dem i halve, fjern blomst, stilk og kernehus og læg dem med den buede side opad i tærtebunden. Rul resten af dejen ud og læg over som låg. Skær nogle ridser i dejen, så dampen kan slippe ud. Bag tærten 25-30 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Server tærten lun med flødeskum eller cremefraiche. |
|
Opskriften er vist 58079 gange,
og udskrevet 1361 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (49 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2015-08-11 00:34:02 Brugte et tærtefad på 22 cm i diameter, og lavede 2/3 af dejen. Tror dog godt at jeg kunne have brugt lidt mindre dej. Bare til hvis andre også har mindre tærtefade end 30 cm i diameter :) Jeg delte hvert æble i fire, og vendte dem alle "samme vej". Næste gang deler jeg nok æblerne i 8, men lader stykkerne ligge tættere (måske overlappe lidt) og bruger mindre dej. Synes min blev ret "tung". Bortset fra at min blev lidt tung (hvilket jo kan være pga mængden af dej jeg brugte), er den rigtig god! :) Maa - 2014-04-14 23:32:35 Virkelig lækker tærte. Jeg rev æblerne, hvilket jeg rigtig godt kunne lide. Den skal prøves! Per - 2011-10-24 20:29:13 Vi har brugt et tærtefad på 30 cm. i diamteren på billedet. Anne - 2009-10-28 09:27:32 Skal smøret smeltes? madmor - 2009-10-07 11:25:10 Nu står der godt nok at man skal bruge smør... men kan jeg bruge margerine? Jane - 2009-08-20 18:46:22 Rigtig lækker god tærte! Jeg rev halvdelen af æblerne og skar resten i både - det blev super lækkert, mums - den skal jeg helt klart lave igen næste gang vi får gæster. Nadja - 2008-08-04 16:09:45 Den bedste æbletærte jeg nogensinde har smagt.. :) (Med creme fraiche til..) Charlotte - 2007-11-09 16:20:20 Bland søde og syrlige æbler i skiver og prøv muscovadosukker i stedet for farin - det giver tærten "kant". anonym - 2005-01-01 01:01:01 Smager super... anonym - 2005-01-01 01:01:01 Prøv at rive æblerne. I sku' prøve det. Bon appetit! anonym - 2005-01-01 01:01:01 Go', dejlig og nem... mmmh... Lene - 2005-01-01 01:01:01 Den bedste æbletærte nogensinde |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne