Apotekergryde

Apotekergryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Skinkekød i tern

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Apotekergryde, billede 4 Apotekergryde, billede 1 Apotekergryde, billede 2 Apotekergryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
125 gram Bacon i tern
250 gram Skinkekød i tern
125 gram Cocktailpølser En enkelt cocktailpølse vejer ca. 9 gram
400 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
400 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
2 tsk. Paprika
4 dl. Svinebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.5 dl. Kaffefløde 9% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Tilbehør:
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Svits baconen i en gryde uden fedtstof og hæld det afsmeltede fedt fra. Tilsæt svinekødet og lad det svitse med i 3-4 min.

Kom derpå løg i tern og champignoner i skiver ved og lad også dem svitse med i ca. 4 min.

Tilsæt nu paprika og bouillon og lad retten småsimre i 10 min.

Rør majsstivelsen ud i fløden, hæld jævningen i gryden under omrøring og lad saucen koge op. Tilsæt cocktailpølserne og lad dem koge med i et par minutter. Smag til med salt og peber.

Server retten med kogte ris og en stor skål salat.





karakterer:
Opskriften er vist 402920 gange,
og udskrevet 20419 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (269 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10636 (2532 kcal)
KJ pr. Pers. 2659 (633 kcal)
Vægt ialt 2790 gram
Vægt pr. Pers. 697 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 381 KJ (90 kcal)
Protein 4.9 gram
Fedt 2.8 gram
Kulhydrat 11.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-11-03 14:35:40
Du kan bare lade være med at komme champignoner i, Marie.

  -   2016-05-02 15:53:50
Den bliver super god hvis du tager tomat pure i også. Vi plejer at lave dobbelt potion og bruger en stor dåse.

  -   2015-10-17 01:49:15
Hvad kan jeg erstatte champignoner med når der er børn i huset, som ikke bryder sig om disse? Eller kan de blot undlade?

  -   2015-07-07 17:08:02
Fantastisk ret .. Vi elsker den alle sammen selv børnene

  -   2013-04-10 19:57:04
Dette er en super super god opskrift. Det kan godt være at apotekergryden ikke lyder så indbydende, men det smager helt fantastisk og det er super nemt at lave. Denne ret kan stærkt anbefales! Med Venlig Hilsen Mad Elskeren :)

  -   2013-04-10 19:54:40
Super god ret! den er hyggelig at lave, og smager rigtig dejlig. Egner sig godt til en kold dag hvor man bare har brug for at sidde inde og hygge med noget varmt

  -   2013-01-13 17:12:36
BMI18 du er jo hysterisk.

  -   2012-04-02 10:49:55
En dejlig ret.Fint afstemt.MEN!den angivne kogetid er alt for kort når kødet skal være helt mørt.Bør være mindst 45 min. ialt.

  -   2011-10-11 11:31:19
Retten er kanon - smager fantastisk. Vi tilføjer en lille dåse konsentreret tomat pure. Det giver priken over I'et hos os.

  -   2011-04-02 16:30:23
ser lækker ud den skal straks prøves..og bacon er jo det bedste krydderi ;-)

  -   2011-03-29 10:08:12
Om noget er denne opskrift på den lettere side af den traditionelle gryde. Forholdende til jævningen var hvad jeg kom efter. Jeg skal nok selv bestemme hvor meget fløde og bacon jeg propper i! (mere)

  -   2010-11-29 15:18:16
En gryderet der bare er super duper lækker og meget børne venlig :-) Kan også laves med oksekød...

  -   2010-09-12 18:04:11
man kan evt. tilføje 4 tsk. paprika i stedet for 2 tsk. det smager skønt ! (-:

  -   2010-05-26 11:37:38
hvilken berettigelse har cocktailpølserien gryderet? skal der pølser i, så lad det være kvalitets pølser med kød i.

  -   2009-10-21 11:57:49
Såfremt man ønsker en mere fedtfattig ret kan man vil erstatte fløden med minimælk?

  -   2009-05-29 18:26:39
Det smager simpelthen genialt, det skal helt klart laves igen inden så længe.

  -   2009-01-16 15:42:34
Jeg så lige en dialog om rettens fedt%, og da jeg fik dette til frokost og alligevel måtte lave en beregning tænkte jeg at nogen her også kunne bruge den. Udregningen af retten (Apotekergryde, pr. potion), dog uden bouillonen og majsstivelsen da jeg ikke kender deres indholdsfortegnelse, ender med følgende resultat: Protein: 26,7 gr. - Kulhydrat: 10,25 gr. - Fedt: 25 gr. - Kcal.: 372,6 Dette er uden evt. ris eller kartoffelmos, som oftest jo serveres til. Ved brug af ris eller kartoffelmos kan følgende lægges til: Ris, kogt, 125 gr.: Protein: 3,3 - Kulhydrat: 37,5 - Fedt: 0,51 - Kcal.: 67,5 Kartoffelmos, pulver, 125 gr.: Protein: 10,3 - Kulhydrat: 93,8 - Fedt: 5,4 - Kcal.: 464,4 Dette er egne udregninger, så fejl kan forekomme!

  -   2008-10-09 10:53:52
det er en dejlig ret, men jeg bruger kalkunkød og ikke svinekød, mum det er godt, børnebøene er også vilde med den.

  -   2008-10-02 18:17:28
jeg bruger kalkunkød,og undlader også fløde, så er den lidt mere fetfattig, og den smager rigtig godt.

  -   2008-09-29 20:51:09
Meget lækkert

  -   2008-04-10 15:40:26
Super lækker ret, her laver vi den med børbrad, uhmmmm, lige en ret for ungerne :-)

  -   2008-03-07 13:44:43
jeg synes den var lidt kedlig. kunne godt ha brugt mere smag.

  -   2007-11-08 07:42:24
rigtig lækker

  -   2007-10-21 18:55:05
Dejlig ret. Hvad med at lave retten efteropskriften og så spise lidt mindre. I stedet for at fylde retten med alle de tilsætningsstoffer der er i let-produkter. Lidt men godt er stadig bedre end meget men blandet med kemi

  -   2007-10-16 23:27:07
Og hvor står der noget om piskefløde????

  -   2007-09-24 11:35:28
Ok ret særligt til børn og mænd. Brugte creme fine i stedet for fløde. Der er for meget majsstivelse i opskriften.

  -   2007-07-02 12:34:02
En lækker og nem ret der bare smager super godt :o)

  -   2007-03-16 15:04:37
den smager super godt. og meget nem at lave.kun +++++ her fra.

  -   2007-02-16 08:49:15
Super god, men jeg bruger creme fine til madlavning i stedet for piskefløde.

  -   2007-02-12 22:20:21
Til 4 personer? Det holder ikke en meter! Den smager bare for godt. Brugte 600 g kalkun i stedet, en del mere paprika og ½l blandet mælk/fløde. Der var kun en lille bitte smule tilbage, og vi er 3 til at spise… Det smager supergodt!

  -   2007-01-12 16:04:09
skal prøve med hjemmelavet katoffelmos i aften

  -   2007-01-12 16:01:55
ganske udmærket og som tidligere sagt - uden alle disse tomater - brugte dog madfløde 18 % det smagt herligt

  -   2007-01-09 18:24:04
Den smager bare så godt, prøv den også med kartofelmos

  -   2007-01-08 03:04:49
can be served with steamed corn or corn on the cob ... what a great dish

  -   2006-12-11 06:45:12
fed/ikke fed - man kunne da erstatte fløden med (mini)mælk!

  -   2005-01-01 01:01:01
Denne ret er i hvert fald ikke fedtfattig. Men den smager godt. Pas på med kryderier. Jeg brugte for meget peber.

  -   2005-01-01 01:01:01
glæder mig til at smage. min mand skal lave det fredag, det går bedst når han følger en opskrift...

  -   2005-01-01 01:01:01
Nu står der 9% fløde, er det så kaffefløde der er tale om? Fordi det er den eneste fløde jeg kan finde med 9%

  -   2005-01-01 01:01:01
rigtig god ret,og endelig en uden flåede tomater

  -   2005-01-01 01:01:01
Bare super og rigtig børnegod

  -   2005-01-01 01:01:01
det smager utroligt godt

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her