Kung Pao kylling

Kung Pao kylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Oprindelsesland : Kina

KinaTilberedningstid : 40 minutter

Indsendt :      Red :
Kung Pao kylling, billede 4 Kung Pao kylling, billede 1 Kung Pao kylling, billede 2 Kung Pao kylling, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.kyllingefilet, uden skind og ben
 
 Marinade:
1 lilleæg
1.5 spsk.maizenamel
1 spsk.sojasauce
1 spsk.majsolie
 
 Sauce:
2 tsk.maizenamel
1.5 spsk.vand
3 spsk.sojasauce
2 spsk.risvin
1.5 spsk.kinesisk sort eddike
1 spsk.sukker
2 tsk.sesamolie
 
 
3 spsk.majsolie
4 tørrede chilipebre, stilke, frø og skillevægge fjernes, groft hakket. (husk at tage handsker på da dine fingre ellers vil brænde)
1 tsk.frisk ingefær, revet
1 lillehvidløg, meget fint hakket, men ikke presset.
100 g.bambusskud (fra dåse), skåret i 2 cm terninger.
4 forårsløg, skåret i 2 cm skiver
3 spsk.usaltede jordnødder
 
 Pynt:
 Koriander, frisk
 
Opskrift:
Kyllingefileterne skæres i 2 cm. terninger.
Pisk ægget i en skål og kom kyllingestykkerne i. Drys maizenamel i og bland det. Rør soyasauce og olie i og mariner kødet i 30 min.

Sauce:
Bland de 2 spsk. maizenamel i koldt vand. Rør de 3 spsk. soyasauce, risvin eller sake, eddike, sukker og sesamolie i og stil til side.


Opvarm wokken over max varme (og hold den der hele tiden) indtil den ryger. Tilsæt olien og stir-fry chilipeber i ca. 10 sek. Tilsæt ingefær og hvidløg; stir-fry 10 sek.

Kom kyllingen i og stir-fry ca. 1 min. Tilsæt bambusskud og forårsløg og stir-fry 1 min. Tilsæt saucen. Kom jordnødder i når den er tyknet, herefter røres rund i ca. 2 minutter.

Retten serveres straks med jasminris og evt. lidt frisk koriander til pynt.





karakterer:
Opskriften er vist 55708 gange,
og udskrevet 734 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu