Kløbenboller

Kløbenboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
25 g.gær
2 dl.mælk
2 æg
1 æggeblomme
0.5 tsk.salt
40 g.hakket pomerans
50 g.rosiner
40 g.hakket sukat
40 g.blødt smør
500 g.hvedemel
 
Opskrift:
Smuldr gæren ned i en skål. Varm mælken til den er fingervarm. Pisk æg og æggeblomme let sammen med den lune mælk. Tag 2 spsk. fra til pensling. Udrør gæren med æggemassen. Rør salt, pomerans, rosiner, sukat og halvdelen af hvedemelet i. Rør dejen godt igennem. Skær smørret i små terninger og rør det i dejen lidt efter lidt. Ælt dejen glat og smidig med resten af melet. Stil dejen tildækket til hævning i 30 min. Slå dejen ned og rul den til en pølse. Skær pølsen i 15 lige store stykker. Sæt skiverne på bagepapir og efterhæv bollerne i 30 min. Pensl bollerne. Stil bageplade på midterste rille i en 225 grader varm ovn og bag bollerne ca. 15 min. Afkøl bollerne på en rist.





karakterer:
Opskriften er vist 24690 gange,
og udskrevet 594 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-01-14 16:40:24
Synes 15 min er for længe. Jeg brugte varmluftsovn, satte den på 200 grader og bollerne var færdige efter 10 min.