Svensk juleskinke
Hovedingrediens : Svinekød - Hel Skinke Oprindelsesland : Sverige Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Læg en letsaltet skinke i koldt vand og lad den ligge i vandet i ca. 1/2 time for hvert kg. den vejer.
Skær et lille kryds i sværen og stik et stegetermometer skråt ned i kødet, så spidsen sidder midt i den tykkeste del af skinken. Læg kødet med sværen opad på en rist i bradepanden og hæld 2 - 3 dl. vand ved. Steg skinken i ovnen ved meget svag varme - 120 - 130 grader C. alm. ovn - til stegetermometeret viser 77 grader. Omtrentlig stegetid for skinker på 2 - 4 kg. er 3 - 5 timer. Tag skinken ud af ovnen når den er færdig. Afkøl den. Fjern forsigtigt sværen og puds skinken af, før den glaseres. Glasering: Rør ingredienserne til glaseringen sammen til en jævn dej, og smør det over skinken. Drys med lidt rasp og stil skinken ovnen ved 200 - 225 grader C. alm. ovn, til den er smuk lysebrun. Juleskinken servers varm - eller kold - med halve kogte æbler, svesker og rødkål. En skål æblemos, smagt stærkt til med reven peberrod og rørt op med lidt mayonnaise og flødeskum hører til juleskinken. Ved anretningen pyntes skinken desuden med det traditionelle svenske julespyd, stukket igennem et par røde æbler. En krans af små, fine grønkålsblade lægge rundt om skinken |
|
Opskriften er vist 84067 gange,
og udskrevet 1647 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (12 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2012-12-21 14:00:59 Vi stegte 2000 g. skinke ved 130 grader C alm. ovn, og her skulle den have noget længere tid en foreskrevet, vi gav den 3½ time, og nåede kun 72 grader C. Vi har serveret den med brunede kartofler og grønlangkål. Per - 2012-12-21 13:59:10 Svensk juleskinke skal kun være saltet, og ikke saltet OG røget som vi bruger her i DK. Lars Bomholt - 2006-12-13 23:39:30 Kopi fra frk. Jensens Kogebog |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne