Fårikål

Fårikål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Diverse lammekød

Oprindelsesland : Norge

NorgeIndsendt af : Vibeke Aars-Nicolaysen

Indsendt :     

Ingredienser:
 Kål
 Lammekjøtt (skiver av stek pluss ribbestykker)
 Pepper
 salt
 hvedemel
 vann
 Evt.lammefond
 
Opskrift:
Snitt kålen i skiver, ikke for grovt. Lammekjøttet - best biter av ribbe pluss lammestek i skiver, legges lagvis med kål i bunnen. Saltes, en spiseskje hvetemel pr. omgang kål/lam. Til ca 6 personer regner jeg et stort kålhode, samt ca 2 kg. lammelår i skiver pluss ribbestykke på 1 kg. Øverste lag er kål. Ha på hel sort pepper pluss vann ca 1/4 gryte. Man kan legge tykke brødskiver på toppen for å ta av litt av lukten - det dufter absolutt av blandingen når det koger. La det koge opp, står og småkoger i ca 1 time. Serveres med persilledryss og nykokte poteter. Iflg. norsk tradisjon er fårikål best når den er varmet opp for 7. gang. Da er kålen myk som smør, og lammekjøttet kokt fra benet.

Tips:

Serveres med øl og akevitt.





karakterer:
Opskriften er vist 19038 gange,
og udskrevet 364 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (28 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu