Fårikål
Hovedingrediens : Lammekød - Diverse lammekød Oprindelsesland : Norge Indsendt af : Vibeke Aars-Nicolaysen Indsendt : |
|
|
Snitt kålen i skiver, ikke for grovt. Lammekjøttet - best biter av ribbe pluss lammestek i skiver, legges lagvis med kål i bunnen. Saltes, en spiseskje hvetemel pr. omgang kål/lam. Til ca 6 personer regner jeg et stort kålhode, samt ca 2 kg. lammelår i skiver pluss ribbestykke på 1 kg. Øverste lag er kål. Ha på hel sort pepper pluss vann ca 1/4 gryte. Man kan legge tykke brødskiver på toppen for å ta av litt av lukten - det dufter absolutt av blandingen når det koger. La det koge opp, står og småkoger i ca 1 time. Serveres med persilledryss og nykokte poteter. Iflg. norsk tradisjon er fårikål best når den er varmet opp for 7. gang. Da er kålen myk som smør, og lammekjøttet kokt fra benet.
Tips: Serveres med øl og akevitt. |
|
Opskriften er vist 19038 gange,
og udskrevet 364 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (28 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne