Blomkålsgrating
Hovedingrediens : Kål - Blomkål Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Del blomkålen i halvstore buketter. Kog dem sprøde i letsaltet vand + mælk, ca. 5 minutter. Tag den herefter op.
Bag mel og smør (40 gram) grundigt igennem. Hæld mælk/vand kogelagen i lidt efter lidt, under omrøring. Kog saucen igennem et par minutter - til den er jævn. Smag til med salt, hvid peger og muskatnød. Rør æggeblommer i saucen, når den er kølet en del af. Saucen skal forsat virke tæt og forholdsvis fast. Pisk æggehviderne stive. Fordel blomkålen i et smurt og raspdrysser ildfast gratinfad. Vend æggehvider i saucen og hæld over blomkålshovederne. Fordel et tyndt lag rasp over gratinen. Kom små smørklatter på toppen og gratiner i ovnen ca. 40 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Tips: Der kan eventuelt drysses lidt parmesanost over retten, inden den gratineres. |
|
Opskriften er vist 168661 gange,
og udskrevet 7720 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (74 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2019-03-30 19:03:50 Fantastisk lækker ret når den er smagt ordentligt til! Brugte en almindelig broccoli/blomkål/gulerods blanding fra fryseren, og tilsatte lidt kartofler i tern og løg. Med en smørsovs til er den bare perfekt! anonym - 2017-10-24 16:14:33 Jeg maser blomkålen med en gaffel og blander det i æggemassen,så vil børn også gerne have det. Vera - 2017-02-05 12:51:48 Var barn i 50erne, da var det en sommerspise når der var blomkål i haven, og med en tomat til, fra drivhuset. fru4 - 2017-01-11 22:45:10 Den smager bare så godt. Jeg brugte fløde, da jeg ingen sødmælk havde. Kom lidt ærter, majs en rest kylling og skinketern i. Mums nikolaj - 2016-08-10 09:14:28 Hvorfor putter man æggeblomme i en sovs, hvad skal det gøre godt for ? tak på forhånd :) Sus - 2016-02-11 16:54:33 Så er den i ovnen :) Vil lige komme med en lille kommentar til opskriften for idioten her stod og forsøgte at få det kolde smør og de 40 g smør til at blande sig i en lille skål med en spiseske X-o Så det ville være rigtig fedt hvis det er muligt at ændre i opskriften overst så der står smelt 40 g smør i en 2,5 l gryde og tilsæt melet bland det godt og så resten af opskriften...således at køkkenidioterne ( mig ) også kan være med uden dummefejl ;-D Glæder mig rigtig meget til at smage det er min første gang så uuuhhhhh.... :) Takker for opskriften. Huggybear - 2012-07-04 20:29:19 Lækker og nem opskrift, det smager super og skal helt sikkert laves igen Beth - 2011-06-12 08:11:14 Perfekt opskrift. Smager dejligt. God ide med antal personer, som man selv kan angive øverst på hjemmesiden til denne opskrift. Vi er heller ikke mange i husstanden. Mikkel - 2010-10-07 20:01:43 virkelig lækker opskrift, jeg brugte dog letmælk, og måtte tilsætte en anelse mere vand da sovsen var så tyk at jeg ikke kunne røre i den, jeg smed så oz lige 400 g skinke i tern over blomkålen, men 10 * herfra og ungerne var oz vilde med det... Lea - 2010-08-06 18:09:31 Hvorfor kommer man smørklatter på toppen af gratinen??? Er i gang med at forsøge mig med den, dog uden rasp. Håber på et godt resultat. Lise - 2010-03-11 10:55:09 Jeg kan se der er ikke en opskrift på torskegratin,det er også bare godt. Jeg bruger en rest fra kogt torsk eller damper torskefilet. Torsken skal være kold når det blandes i saucen. Prøv det. Henrik - 2009-10-28 20:58:02 nøjagtigt som jeg husker det fra "gamle dage"... og er det søndag må den godt få lidt smørsovs over :-) Chris - 2009-09-17 18:23:26 rigtig god, men for at give den lidt mere fylde og smag, puttede jeg et løg,skinke og kartofler i:) hanne - 2009-09-04 03:27:16 For 50 år siden fik jeg altid en gudeskøn gratin hos min mormor. Denne opskrift er det tætteste jeg har fundet. Tusind tak. Jeg er god til at stave, men det bliver man ikke mæt af. Anna - 2009-08-16 13:40:26 Har aldrig forstået, hvorfor man skal forkoge grønsager. Det går helt fint uden. Stella - 2009-02-10 10:10:24 Herlig ret, virkelig velsmagende. Resten blev spist kold dagen efter til frokost - også godt. Sonja - 2009-01-29 08:20:18 Retten kan sagtens fryses. Tøede op i køleskab, og efterbagte i ovnen ved 200 g. til den var gennemvarmet Bo - 2009-01-07 03:30:42 Har prøvet med bacon i stedet for rasp. Det giver extra smag til retten. Kirsten H, - 2008-11-02 17:48:17 Rigtig lækker ret. Fandt Rine ud af om den er frysevenlig ? kan den derefter lunes ? Jeg fik nemlig også lavet for meget. Birthe - 2008-08-27 13:11:49 Suveræn opskrift. Flot Flot, til alle i læser/bruger så husk lige at der findes mange skønne mennesker selv med et par stavefejl, vi kan IKKE være perfekte alle, så kig på oskrifterne istedet for skrivefejlene. Velbekomme Ninett & Michael - 2008-08-11 06:44:38 Smager rigtig dejligt!!!! Jeg tror vi prøver at putte porrer med blomkålen næste gang, for at gide den lidt ekstra :o) ikke fordi den mangler det! kb.sejer - 2008-06-23 12:36:27 bare en oplysning: det staves uden "g" altså blomkålsgratin Kokken - 2008-06-16 20:17:59 Blev altså lige nødt til at kommentere den sidste ovenstående kommentar... Det er IKKE for tynd en opbagning. Jeg ville faktisk mene, at 25 gram smør havde været rigeligt - og tilsvarende mel. Det er ikke SOVS, man skal bruge en kniv til at skære sig igennem! NB! Man kan evt tilsætte lidt hvidvin og hakket persille i saucen. anonym - 2008-03-30 23:12:40 for tynd opbagning. for meget væske og for lidt mel. Brian Brøndby str. d.29-3-2008 - 2008-03-29 11:57:47 Prøv at lave en Knor-tomatsuppe ved siden af som sovs så bliver gratinen ikke så tør, det lavede min mor altid, jeg elsker det stadig. knald god opskrift Per - 2007-11-08 18:45:48 Jeg syntes ikke at opbagning og blomkål bliver fordelt godt nok ved blot at hæle opbagningen over, syntes blomkålen skal vendes forsigtigt i inden det hele hældes i fadet. Per - 2007-07-30 22:30:57 Osten er til at drysse over gratinen. Maria - 2007-06-14 19:18:24 Jeg plejer at skære 6 røde pølser i skiver, og majs og ærter og putter i også.. Det er soper godt:0) Marolle - 2007-05-11 08:40:51 Der står ike, hvad man skal gøre med osten. Jeg blandede den i efter æggeblommerne, så den smeltede i sovsen. Det blev rigtig godt. kent - 2005-01-01 01:01:01 den er virkelig kanon god Mirjam og Anker - 2005-01-01 01:01:01 - det var en go' ide med skinken. Vi kan også anbefale at servere en god salat til retten, som vi lavede med Rucolasalt, Isebergsalat, blandet med fetaost med persille og hvidløg, samt lidt Tranebær og sorte oliven. - herligt. michael Ringstrømm - 2005-01-01 01:01:01 Den er bare suveræn god og tillige med meget nem at have med at gøre lene - 2005-01-01 01:01:01 en kanon god ret, som vi snart skal have igen Rine - 2005-01-01 01:01:01 Uha, jeg synes den er god, men eftersom jeg kun er en person, saa var det vel meget, men det blev rigtig godt! Og glaeder mig til at finde ud af om den er frysevenlig, for det proever jeg nu!! Henry - 2005-01-01 01:01:01 Prøv at komme 200-300g skinke skåret i små terninger sammen med blomkålen |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne