And som i Peking
Hovedingrediens : And - And hel Oprindelsesland : Kina Indsendt : Red : |
|
|
Skær først anden igennem langs brystbenet med en skarp kniv. Del den fra halsen med mod gumpen. Løs rygraden i begge sider med en tung, skarp kniv. Skær den ud, men ikke helt igennem. Anden skal hænge sammen et par cm. over gumpen. Fjern halsen og de yderste vingespidser. Tør anden meget godt med et rent viskestykke. Læg den evt. til tørre med skindsiden opad et par timer, et køligt tørt sted.
Bland marinaden. Pas på med soja, den kan gøre marinaden for salt. Sæt ovnen på 160 grader Læg anden på risten over bradepanden med skindsiden nedad, bredt helt ud. Pensl indersiden med marinaden og lad anden stege 30 minutter. Vend den og pensl skindsiden og steg yderlig 30 minutter. Pensl den af og til. Sæt varmen op til 250 grader. Pensl igen og brun anden, til den er lak - rødbrun, ca. 20 minutter. Dæmp evt. for varmen de sidste 5 minutter hvis den tager for meget farve. Sluk for ovnen og lad anden blive stående for åben ovndør et par minutter. Tag anden ud af ovnen og lad den stå ca. 15 minutter inden den skæres ud. Sauce : Hæld skyen fra bradepanden op i en gryde. Tilsæt 1 dl. vand, lad det koge op, skum fedtet af og smag til med soja og sukker. Pandekager : Kom melet i en skål. Lav en fordybning i midten og hæld det kogende vand i. Ælt det sammen til en dej. Dæk den med et fugtigt klæde og lad den hvile 15 minutter. Rul dejen ud på et melet bord. Den skal være ca. ½ cm. tyk. Udstik cirkler på ca. 6 cm. (et glas kan bruges). Pensl halvdelen af dem med olie og læg dem oven på de upenslede cirkler. Rul de sammenlagte cirkler til pandekager på ca. 15 cm. i diameter. Steg dem på en tør hed pande i ca. 1 minut på hver side. (Hold dem evt. varme i ovnen for åben ovndør). Del pandekagerne og stænk dem med soja straks før de spises. Servering : Skær anden ud og server den med de istandgjorte grønsager og mandarinbådene. På original peking-vis spises andekødet i små stykker, ligesom det sprøde skind, indpakkede i en pandekage sammen med nogle af grønsagerne. |
|
Opskriften er vist 80810 gange,
og udskrevet 1437 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (23 stemmer) |
|
Kommentarer <3 - 2009-01-11 12:10:55 Jeg elsker bare Peking and, og i øvrigt en rigtig god opskrift;) Prøv også Peking suppe!!! Camilla - 2007-11-16 09:20:03 Vandet skal jo ikke i kogende, det skal i mens det er koldt og så koges op. Så det er ikke specielt farligt. æ mand - 2007-08-21 18:56:14 Sikke noget sludder..! Sålænge man passer på med at hælde for hurtigt sker der intet.!!! Hvis der går ild i fedtet (det gælder også friture så lad for alt i verden være med at hælde vand på, så koster det både køkken og kok..! anonym - 2005-01-01 01:01:01 PAS PÅ!! kogende fedt og kogende vand til sauce er en dødsens farlig kombination, kan eksplodere!! Gitte - 2005-01-01 01:01:01 jeg var i tvivl om, hvorvidt man skulle fjerne hele skroget, men det gjorde jeg, en virkelig god opskrift. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne