Blåbærpandekager
Hovedingrediens : Bær - Blåbær Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør mel, salt, sukker og bagepulver sammen.
Rør smeltet smør, kærnemælk og æg sammen. Bland det hele. På grund af bagepulveret der virker med det samme skal dejen ikke vente, men bages straks. Steg dem i smør på en pande, bag dem små, så der kan være 3 ad gangen ca. 0.5 dl. pr. pandekage, den skal selv flyde ud. Drys pandekagerne med en skefuld blåbær straks efter dejen er sat på panden. Vend når de er faste nok til at vendes, bag færdig på den anden side. Resten af blåbærrene røres med siruppen til de safter lidt. Spis med resten af blåbærrene. |
Opskrift på smagfulde blåbær pandekagerDet er søndag morgen, og du ønsker at kræse lidt ekstra om morgenmaden, nu hvor der er god tid. Blåbær pandekager er en fantastisk måde at starte dagen på, og de små buttede pandekager er endda nemme at lave. I denne opskrift er der anvendt frosne blåbær, men du kan sagtens bruge friske blåbær, hvis det ønskes.Tilbehør til pandekager med blåbærPandekagerne med blåbær smager så godt, at de kan spises, som de er. Hvis det ønskes, kan du hælde lidt ahornsirup eller honning på toppen. Hvis du ikke kan få nok af de små superbær, kan du tage resten af blåbærrene fra posen og røre dem sammen med sirup, hvorefter blandingen hældes ned over de små luftige pandekager.Så sunde er blåbærBlåbær indeholder mange vitaminer og mineraler, som kroppen har gavn af. Faktisk indeholder de små bær både A-,B-,C- og E-vitaminer samt mineralerne kobber, zink og selen. Bærrenes høje indhold af antioxidanter er særligt gavnligt for immunsystemet, hjerte og blodtryk. Derfor kan du med fordel tilsætte lidt ekstra bær, når du bager en portion blåbær pandekager.Har du prøvet min opskrift på gammeldags pandekager? Du finder den her på Alletiders Kogebog. |
Opskriften er vist 64241 gange,
og udskrevet 988 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (115 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2021-02-15 14:31:43 Til AK Det skal være tykke pandekager, så dejen skal blot sættes på panden og selv flyde ud, så dejen skal være tykkere end til danske pandekager. AK - 2013-02-04 21:54:00 Alt for tyk dej så den er sværd at håndtere men den smager utrolig godt. Tilføj evt lidt vanilie sukker. Thøger - 2012-08-06 14:22:55 super gode pandekager prøvede med både jordbær og blåbær. Maiken - 2008-12-07 21:58:54 Helt fantastiske pandekager!!! Jeg brugte dog tørrede Tranebær, i stedet for blåbær, som jeg blandede i dejen... Det blev et hit og så med ahornsirup på ved serveringen... Anbefalesværdig!!! Tine - 2005-01-01 01:01:01 Kan klart anbefales! julie - 2005-01-01 01:01:01 syntes rigtig godt om den kage i skulle prøve den |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne