Nepalesisk lammekary
Hovedingrediens : Lammekød - Lammesmåkød Oprindelsesland : Nepal Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet skæres i store tern. De fede stykker smeltes af i en gryde. Kødet brunes i det afsmeltede fedt.
Løg og hvidløg skæres i tern og svitses med sammen med karryen. friskreven ingefær og de øvrige krydderier tilsættes. Vand og yoghurt tilsættes. Retten koger under låg ca. 1 time. Smages til med salt og evt. mere ingefær. Dal: Vand hældes ved og linserne småkoger under låg i ca. 20 min. til de purerer ud ved gennempiskning. Smages til med salt. Hakkede korianderblade eller persille kan drysses over ved servering. Dal skal have konsistens som tyk sauce, der må evt. tilsættes lidt mere vand efter gennempiskning. Tilbehør: Løse ris, tynde skiver løg meden lime eller citronbåd, dal, chutney, evt. chilipeber, evt. grøntsager f.eks. bladselleri gulerødder og courgetter dampet i lidt olie, evt. yoghurt eller creme fraiche 18 %. Tips: Dal (eller daal) er en tynd, letkrydret bælgfrugtpuré, der serveres som en slags sauce til både kød og grønsagsretter. |
|
Opskriften er vist 24059 gange,
og udskrevet 498 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne