Flæskesvær
Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød Oprindelsesland : Danmark Indsendt af : Kirsten Indsendt : Red : |
|
|
Sværene bredes ud i et lag på et bord. Groft salt drysses over og sværene hviler ca. ½ time.
Svinefedt varmes op og når det er tilpas varmt kommes flæskesværene i. Når sværene er gennemsigtige tages de op, lægges i en sigte eller på fedtsugende papir. Drysses igen med groft salt. Afkøles. Noget af fedtet i gryden hældes fra. Når sværene er afkølet opvarmes fedtet på ny og når det er tilpas varmt kommes sværene i gryden. Koger, til de er brune og kommer op til overfladen. Sværene tages op og lægges i sigte eller på fedtsugende papir - drysses med salt. Se det er verdens bedste flæskesvær. Tips: Sværene kan (med fordel) koges af flere gange. 1 kg rå svær giver ca. 350 g færdigkogte. Fedtet kan genbruges. |
|
Opskriften er vist 33818 gange,
og udskrevet 419 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (131 stemmer) |
|
Kommentarer ingvard - 2016-04-02 13:23:59 Hvordan kan man holle dem sprødet i et par dage Lærke - 2015-03-01 23:33:57 Jeg laver mine flæskesvær I ovnen - mest fordi der I denne familie ikke er svær nok på en flæskesteg! Så slagteren giver mig en gang rå svær ved siden af, og den lægges I et ikke for stort fad eller staniol pakket op I siderne, så det passer med stykkets størrelse og dermed holder frasmeltet fedt inde ved sværen, så den ender med at stege I eget fedt. De kan enten overhældes med kogende vand og saltes, før de kommer I ovnen - eller med fordel saltes godt og simpelthen bare langtidssteges ved ikke over 150 grader. Conny - 2010-08-18 22:48:18 Kog dem ikke i fedt, det bliver alt for kalorierig, bred i stedet strimlerne ud på et bagepapir som er lukket i alle ender, og steg dem i ovnen ca. en halv til 3/4 time. Bedst hvis du skærer sværen af med lidt kød på fra en ribbensteg. Resten af ribbenstegen kan du lave som revelsben - først kogt i ca. 3/4 tune, derefter med grillkrydderi-sauce på, og ind i ovnen i ca. en halv time, så får du to "gode retter" af en billig ribbensteg. Flæskesværene smager perfekt til spegepølse-rugbrødsmad med lidt remoulade til. Eller bare som snacks - fedtet er smeltet fra på bagepapirer, og sværene afdrypper på 2-3 stykker køkkenrulle. tip - 2008-10-12 14:20:31 Hej kan man ikke lave flæskesværd i ovnen?? kirsten - 2005-01-01 01:01:01 Der kan ikke angives nøjagtige mængder. Men til 1 kg rå svær anvendes ca. 500 g svinefedt og ca. 100 g groft salt Lars Jensen - 2005-01-01 01:01:01 mængder på diverse råvare mangler ! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne