Hybenmarmelade med æbler og kanel
Hovedingrediens : Bær - Hyben Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Når man laver hybenmarmelade, er det som regel rensning af hyben, der er det mest afskrækkende arbejde. De små frø klør og bliver med rette brugt af drillepinde som en art kløpulver. Desuden tager det meget lang tid at skrabe de halve hyben fri for indhold. Et gammelt familiefif er at fryse de halve hyben natten over, hvorefter man langt nemmere kan udhule frugten for dens kløende indmad.
Æblerne skrælles, befries for kernehus og skæres i mindre stykker. Vand og kanel koges sammen og både hyben og æble koges heri i ca. 40 min. til alt er meget mørt. Derefter er det en smagssag, om man vil passere frugten gennem en sigte, således at alle skallerne kommer fra, eller om man synes, lidt "fyld" er i orden i marmeladen. Når mosen har den konsistens, man ønsker, blandes den med sukker og koges til dette er smeltet og massen så homogen som ønsket. Tag gryden af varmen. Kom marmeladen på skoldede atamonskyllede glas og bind til. Opbevares køligt. |
|
Opskriften er vist 58520 gange,
og udskrevet 2343 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (12 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2010-09-04 23:07:51 Vi brugte 650 g. rensede hyben. Vi tilsatte ekstra vand så gryden ikke kogte tør, og så blendede vi det hele inden vi hældte det på glas. tulle1980 - 2010-08-19 20:48:32 en rigtig god idé til at rense dem.. ved at dele dem i 4 så er det meget nemmer at rense dem... og husk gummihansker... Er ved at lave det nu, så er rigtig spændt på hvordan det smager når jeg er færdig med det... har ikke kanel stænger, men prøver med lidt stødt kanel.... det må give samme effekt. h. - 2008-08-27 13:46:49 Vi bruger kun denne opskrift til hybenmarmelade. Den er rigtig god - og smager tilpas af hyben. Heid - 2007-10-15 14:57:35 God opskrift velsmagende og Søren har ret søren - 2005-01-01 01:01:01 man skal ikke bruge alt for modne hyben, da man ellers ikke vil kunne fjerne kærnerne |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne