Hybenmarmelade med vanille
Hovedingrediens : Bær - Hyben Indsendt : Red : |
|
|
Rensning af hyben: Den seneste og mest trælse del af opskriften Skær stilk og blomst af hybenfrugterne, skær dem midt over. Herfra har du to valgmuligheder for at rense dine hyben for kerner: 1) Rens med fx enden af en teske 2) Frys dem ned i en stor pose. Når de er frosne tages de ud og du banker posen i bordet indtil de fleste kerner er løsnet - resten af kernerne renses ud som beskrevet oven for.
Hak de rensede hyben, kom dem i en gryde sammen med vand og citronsaft og kog dem i ca. et kvarter. Kom sukkeret i gryden og kog videre i 8 minutter. Tilsæt en flækket stang vanilie og kog videre i 2 minutter. Melatin røres ud i lidt sukker, kommes i gryden og koger med et par minutter. (jo mere melatin du kommer i, jo tykkere bliver marmeladen. Pas på ikke at komme for meget i). Skum marmeladen for urenheder og kom den i rene glas, der straks lukkes eller bindes til. |
|
Opskriften er vist 24339 gange,
og udskrevet 695 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (12 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne