Bagt brioche med syltede hyben og kærnemælksskum
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : |
|
|
Brug helst en lille røremaskine eller elpisker med dejkroge på. Udblød gær i vandet og tilsæt salt og sukker. Tilsæt æggene et ad gangen, kom mel i og rør dejen glat. Smørret skæres i tern, det må ikke være for koldt. Rør smørret i dejen lidt ad gangen. Stil dejen til hævning et lunt sted.
Klip blomst og stilk af hyben og halvér dem. Tag handsker på og skrab kernerne ud, skyl hybenskallerne og hak dem groft. Kom hyben i en gryde sammen med sukker og vand og kog dem i 10-15 min. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud – lad vanillen koge med de sidste 5 min. Pisk æggeblommer med sukker og honning, hæld kærnemælk og piskefløde i og smag til med citronsaft. Stil skummet i køleskabet. Smør fire portionsforme. Fyld briochedejen halvt op i formen, kom 1 tsk. hybenmarmelade i midten og dæk marmeladen med briochedejen. Bag formene i ovnen ved 200 grader i 8-10 min., alt efter størrelsen på formene. Hæld kærnemælken i en blender og blend i kort tid, til den har en skummende konsistens. Server kærnemælksskummet i et glas sammen med den lune brioche og lidt ekstra hybenmarmelade. |
|
Opskriften er vist 11311 gange,
og udskrevet 159 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne