Hong Shao Rou

Hong Shao Rou, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Svinekød - Svineflæsk

Oprindelsesland : Amerika

AmerikaIndsendt :      Red :

Ingredienser:
850 g.kogeflæsk
200 g.bambusskud, ds
 en håndfuld tørrede svampe
15 g.frisk ingefær
5 spsk.sukker (ca. 30 g)
2 spsk.olie
5 spsk.sojasauce
0.5 tsk.salt
1-2 spsk.sherry
1 l.vand
 
Opskrift:
Svampene blødgøres i 2 timer (eller natten over). Eller koges i 5-10 minutter. Stilken klippes af og svampene skylles grundigt i koldt vand.

Ingefær skæres i meget tynde strimler. Bambusskuddene skæres i 5x3 cm tynde skiver og skylles med koldt vand. Kogeflæsket skæres i 3 x 3 cm stykker.

Olie og sukker varmes op sammen i en gryde til sukkeret er smeltet. Kød og ingefær tilsættes, og det hele brunes i ca. to minutter. Sherry hældes over og retten dampes et par minutter under låg.

Soyasauce, salt og vand tilsættes. Når retten atter koger blandes resten af ingredienserne i, og retten koges godt igennem i ca. 5 minutter, hvorefter retten skal simre ved svag varme i ca. 1 1/2 - 2 time.

Serveres med løse ris.





karakterer:
Opskriften er vist 16581 gange,
og udskrevet 275 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-08-19 11:42:35
Hong Shao Rou er altså en kinesisk ret.