Lammebov i citronsauce

Lammebov i citronsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
800 g.udbenet lammebov
7.5 dl.vand
1 tsk.salt
4 peberkorn
1 laurbærblad
0.5 citron
2 gulerødder
1 porre
1 spsk.majsstivelse
0.5 dlfløde
1 spsk.citronsaft
 salt
 peber
 
Opskrift:
Lammeboven lægges i en lille gryde og vand hældes ved, så det dækker. Boven bringes i kog og skummes. Salt, peber og laurbærblad tilsættes. Citronen skrælles tyndt og skrællen kommes i gryden sammen med gulerødder og porre skåret i mindre stykker.

Lammeboven småkoger under låg i 1-1 1/4 time, til den er mør. Boven tages op og pakkes i folie, så den holder sig varm.

Suppen sies og koges ind uden låg, til ca. halvdelen er tilbage. Jævnes med majsstivelse udrørt i fløde og smages til med citronsaft, salt og peber.

Boven skæres i skiver og serveres med saucen samt kartofler eller ris og årstidens grøntsager.

Tips:

Saucen kan tilsættes klippet dild.





karakterer:
Opskriften er vist 11675 gange,
og udskrevet 515 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu