Hjemmelavet yoghurt
Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mælk Indsendt : |
|
|
Bland mælk og fløde i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Lad det simre uden at koge under omrøring i ca. 5 min. Du må ikke gå fra det.
Tag gryden af varmen og afkøl det hurtigt, ved at stille det i koldt vand i håndvasken. Det skal være ca. 45 grader varmt, lidt højere end kropstemperatur.
Udrør yoghurten i 1 dl vand og hæld det i mælken. Rør godt og tag gryden op. Læg låg på gryden, pak den ind i aviser, dernæst håndklæder og ind under dynen. Den skal stå i et døgn og så er den færdig. Så skal den på køl.
Hvis du ikke får spist yoghurten hurtigt, kan du selv lave drikkeyoghurt af resten. Bland vand i til den rette konsistens og smag til med frugtsaft. Kan også tilsættes sukker og citron. Kun fantasien sætter grænser. |
|
Opskriften er vist 36426 gange,
og udskrevet 407 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (74 stemmer) |
|
Kommentarer Carsten N - 2012-08-19 16:44:44 Hvorfor skal det koges op, kan man ikke næjes med at opvarme til knap 45 gr?? anonym - 2011-08-13 15:57:34 super opskrift, og man laver jo ikke kun mad for det skal være billigere end færdiglavet produkter anonym - 2011-01-14 10:52:54 super god opskrift natalie - 2005-01-01 01:01:01 fin opskrift, men det lyder til at være billigere bare at købe færdig yoghurt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne