Ghee (Afklaret smør)
Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Smør Oprindelsesland : Indien Indsendt : |
|
|
Smelt smørret ganske langsomt.
Skru derefter op for varmen, så det skummer op, rør en gang med en grydeske, det må endelig ikke brune på noget tidspunkt i processen.
Skru straks igen ned, og lad det simre i ca 45 min. Si nu smørret gennem et klæde. Det der drypper igennem, er Ghee, som har en dejlig nødeagtig smag. Opbevares i køleskab. Bruges til stegning af indiske retter. |
|
Opskriften er vist 34959 gange,
og udskrevet 344 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (12 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2014-03-28 10:49:22 Kommentar til kommentar. fordi det er Ghee og ikke klaret smør: Soc - 2009-11-01 10:00:33 Det er en midt overkompliceret måde, da det jo bare er klaret smør vi snakker om her. Først og fremmest så ville jeg unlade at "skrue op for varmen så det skummer op", da du blot blander valden og saltet med det rene smør igen. Desuden er det omsonst at sigte det igennem et klæde, hvis du unlader at "skumme det op", da valde og salt (det der laver perler ved stegning) lægger sig på bunden, og er ganske nemt at undgå. Jeg forstår nu heller ikke processen med at lade det simre i 45 minutter. Hvad gør det godt for? Det er vel en slags klaret smør, men så alligevel langt fra. Måske du skulle unlade at kalde det "afklaret smør" da dette allerede eksisterer i den danske kogebog og er langt mindre kompliceret end det her. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne