Ålesuppe

Ålesuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Ål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.ikke for fede ål (180 - 250 gr. hel vægt) rensede og flåede
1 fennikel
2 gulerødder
2 løg
1 skærmkrondild
0.5 fl.hvidvin
2 spsk.olivenolie
0.5 citron Skal og saft herfra
 Salt
 peber
 Evt.hakket dild
 
Opskrift:
Skær ålen i 3 - 4 cm. lange stykker. Kog den op i 1 liter vand tilsat 1 spsk. salt. Skum grundigt. Træk gryden til side.

Skræl og skær fennikel, gulerod og løg i stykker under rimelig hensyntagen til størrelsen af suppeskeen. Sautér urterne i olivenolien sammen med citronskallen. Kom hvidvin på og krondild ved og kog ca. 5 minutter. Smag et par gange undervejs om kronddilden har givet nok smag.

Tag den så op. Kom ålestykkerne og 3 dl. af det vand de har kogt i ned til urterne. Småkog yderligere ca. 5 minutter til ålekødet slipper benet. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Kom evt. hakket dild i suppen umiddelbart før serveringen.





karakterer:
Opskriften er vist 15706 gange,
og udskrevet 278 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu