Græskarmuffins
Hovedingrediens : Grøntsager - Græskar Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Riv græskarkødet på den grove side af rivejernet. Bland det revne græskar med de hakkede pekannødder (eller valnødder).
Pisk æg, sukker, vaniljekorn sammen. Bland mel, bagepulver og krydderier og ven det i æggemassen skiftevis med mælk og olie. Tilsæt græskar og nødder og vend det rundt til det er jævnt fordelt i dejen. Fordel dejen i 12 muffinsforme og bag muffins gyldenbrune ved 180 grader C. alm. ovn i ca. 25-30 minutter. Lad dem afkøle lidt. Rør en glasur af flormelis og kogende vand giv den evt. lidt orange farve og smør på muffinene, pynt med de karamelliserede pekannødder. Karamelliserede pekannødder: Varm sukker og vand i en tykbundet gryde til sukkeret er opløst. Øg varmen kraftigt og kog sukkeret til karamel. Fortsæt kogningen efter sukkeret er blevet "tørt", og når det karamelliserer, vendes pekannødderne (eller valnødder) i karamellen, som derefter hældes ud på et stykke let olieret bagepapir. Skil nødderne fra hinanden med en træske eller en gaffel og lad dem afkøle helt. Nødderne kan laves et par dage i forvejen og opbevares i en tætsluttende dåse. |
|
Opskriften er vist 48756 gange,
og udskrevet 1364 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (15 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2012-10-03 16:57:10 Super god også med 200 g smør istedet for olien og mælken. karin - 2011-01-09 18:47:09 2 dl valnøddeolie...det er rigtig meget. Er der nogen som har prøvet det med mindre? siv - 2009-10-18 15:13:45 Super dejlig opskrift. Jeg fik 22 muffins ud af det! Og jeg brugte valnødder, hvilket var en succes. Bente - 2009-10-11 18:31:03 super lækre, kan varmt anbefales:-) kai - 2007-10-25 15:29:11 behøver man at komme nødder i? anonym - 2005-01-01 01:01:01 Servere den med?? Det er muffins! Dem spiser man vel bare som de er?! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne