Hurtig kinesisk gryde (svine- eller kalkunkød)

Hurtig kinesisk gryde (svine- eller kalkunkød), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Svinekød - Skinkekød i tern

Oprindelsesland : Kina

KinaIndsendt :      Red :
Hurtig kinesisk gryde (svine- eller kalkunkød), billede 4 Hurtig kinesisk gryde (svine- eller kalkunkød), billede 1 Hurtig kinesisk gryde (svine- eller kalkunkød), billede 2 Hurtig kinesisk gryde (svine- eller kalkunkød), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 spsk.olie
2 gulerødder
5-600 g.skinke- eller kalkunkød i strimler
2 løg
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
250 g.champignon
4 kartofler
0.5 dl.sojasauce
0.5 dl.vand
1 tsk.salt
100 g.bønnespirer
0.5 kinakål
 
Opskrift:
Alle grøntsager renses og skæres i tynde strimler. Det er specielt vigtigt, at kartoflerne skæres i meget tynde strimler, da de ellers ikke bliver kogt.

Opvarm wokken eller en stor stegegryde så den er meget varm og varm olien i gryden.

Svits gulerødderne i 1 min.

Kom kødstrimlerne i gryden og svits videre i 3-4 min.

Kom løgene i og svits videre i 1 min.

Kom peberfrugterne i og svits videre i 1 min.

Kom champignonerne i og svits videre i 1 min.

Kom kartoflerne i og svits videre i 1 min.

Tilsæt sojasauce og vand og lad det hele koge under låg ved svag varme i 5 min.

Kom kinakål og bønnespirer i gryden og rør godt rundt ved stærk varme i endnu 2 min. Smag på kartoflerne, der skal være "bid" i dem.

Server med løse ris og sojasauce og spis gerne retten med pinde.





karakterer:
Opskriften er vist 147636 gange,
og udskrevet 4420 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (44 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-10-21 18:25:21
Ris kan astattes med ris det gir en god smag

  -   2012-08-06 19:57:24
nem ret smager godt.. min kom dog ikke til at se sådan ud da jeg ingen vok har så det blev desværre mere kogt end stegt.

  -   2011-11-24 17:50:23
Det er en rigtig god pog sund opskrift.

  -   2011-10-22 19:50:37
Rigtig god ret :-)

  -   2010-02-09 12:46:01
Er det kinakål salat, eller er det kinakål ?

  -   2008-02-05 16:58:07
Den smager utrolig godt, man kinesisk mad er det bedste! <3

  -   2007-10-08 06:37:20
Dejlig ret både med kartofler og uden - men "hurtig" vil jeg ikke kalde den med alt det snitteri :-)

  -   2007-07-14 08:04:49
Kartofler er en udemærket grøntsag og findes da i mange retter skåret i tynde strimler - også selv om der serveres ris til.

  -   2007-06-26 07:30:28
Prøv nu opskriften som den er elders kan du sende en selv

  -   2007-06-25 10:05:45
Kartofler hører ikke til i denne ret - der serveres jo ris til

  -   2007-04-25 09:44:30
Det er vigtigt at kød og grøntsager steger og ikke koger, derfor vil det være en fordel at starte med at svitse champignonerne og lægge dem til side, og herefter svitse kødet, evt. væde fra kødet hældes fra, gemmes og tilsættes sammen med soja og vand.

  -   2005-01-01 01:01:01
En frisk chili giver det sidste pift