Marineret, langtidsbagt tykbov
Hovedingrediens : Oksekød - Oksebov Indsendt : Red : |
|
|
Marinering (dagen før):
Okseboven skal marineres, så find en passende skål der ikke er for stor og læg kødet heri. Rens løg og porre og skær dem i små stykker. Læg dem over kødet med hvidløg, laurbærblade, timian, salt og peber og hæld hvidvinen henover. Stil nu skålen i køleskabet i minimum 12 timer og gerne i 24 timer, vend kødet et par gange. Til suppe: Porrer, gulerødder og kartofler renses/ skrælles og skæres i ca. 1 cm tykke skiver og blandes sammen med timian, salt og peber. Tag en jerngryde eller stor ildfast skål med låg til. Dæk bunden med et lag af grønsagerne. Tag kødet op af marinaden – læg det oven på grønsagerne og fordel så resten af grønsagerne over kødet, så det dækkes. Hæld hvidvin og grønsagsbouillon over og læg nu et tætsluttende låg på skålen/gryden (eller dæk med stanniol) og stil den i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 3 timer. Tag kødet op af gryden og lad det hvile ca. 15 minutter inden det skæres i skiver. Grønsagerne serveres i bouillonen, der skal ikke laves yderligere sauce til. Tips: En kold grønsagsret f.eks. marinerede, grønne bønner eller en hvidkålssalat kan bruges som ekstra tilbehør. |
|
Opskriften er vist 14152 gange,
og udskrevet 272 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne