Bøf bourginon

Bøf bourginon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - TykKam uden ben

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Bøf bourginon, billede 4 Bøf bourginon, billede 1 Bøf bourginon, billede 2 Bøf bourginon, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Oksetykkam uden ben
200 gram Bacon, hel
400 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
20 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
7.5 dl. Rødvin. uspec. 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Krydderbuket af:
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
1 kvist Timian, frisk
1 Laurbærblade
0.5 Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
   
Opskrift:
Afskær evt. hinder og sener fra kødet. Tør det af med køkkenrulle og skær det i ikke for små terninger (4x4 cm). Drys kødet med mel og bland det med salt og peber.

Skær røget bacon i mindre terninger. Steg baconterningerne i sit eget fedt i en gryde. Tag de brunede baconterninger op og læg dem til side.

Tilsæt olie og brun de pillede chalotteløg. Tag også løgene op.

Brun kødterningerne, evt. af et par gange. Kom løg og baconterninger i gryden med det brunede kød. Tilsæt de knuste hvidløg. Kom krydderbuketten i. Hæld rødvin ved så kødet akkurat er dækket. Bring det i kog, læg et tætsluttende låg på, og lad retten simre ved svag varme til kødet er mørt. (ca. 1½ time).

Rens og skyl champignon, brun dem på en pande. Tilsæt champignon til retten ca. 10 min. før den er færdig.

Retten kan evt. jævnes lidt med en smørbolle hvis den ønskes lidt tykkere.

Serveres med flute og en skål grøn salat.

Tips:

Champignon kan evt. erstattes med små brødcroutoner der smørristes med knust hvidløg. Det er et godt gammelt råd at bruge en lige så god rødvin til retten, som man vil drikke til.





karakterer:
Opskriften er vist 43011 gange,
og udskrevet 1183 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 18795 (4475 kcal)
KJ pr. Pers. 3132 (745 kcal)
Vægt ialt 3551 gram
Vægt pr. Pers. 591 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 529 KJ (126 kcal)
Protein 9.9 gram
Fedt 6.9 gram
Kulhydrat 3.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
En virkelig lækker ret, gæsterne var meget begejstret