Fiskefond 02
Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Blandet fisk Oprindelsesland : Schweiz Indsendt : Red : |
|
|
Gør ingredienserne klar. Fiskeskrog udvandes i 30 minutter, så bliver fonden mere frisk. Porre og blegselleri - renset, skyllet - bindes til en bouquet garni med laurbærblad og timian. Skalotteløg, hvidløgsfed, krydderier, vin og vermouth stilles klar.
Bring ingredienserne i kog i gryden. Kom først skrog og bouquet garni i. Derefter fintsnittede skalotteløg, hvidløgsfed (upillet), krydderier, vand, hvidvin og Noilly Prat. Bring i let kog og lad simre i 20 minutter, skum hyppigt. Passér fonden gennem en sigte. Beklæd en spidssigte med et lærreds- eller gazestykke. Hæld den varme fond gennem stoffet ned i en gryde. Pres ingredienserne ganske let med opøserskeen. Den færdige fond er den bedste og uundværlige basis for fiskesaucer og -supper. Forbered ingredienserne til klaring. Kør skankekød og fiskefilet gennem kødhakkerens grove skive. Rens grøntsagerne, skær porren i ringe, blegsellerien i stykker, guleroden i terninger. Kvart tomaten, halvér det pillede løg og læg krydderierne klar. Kom alle ingredienser til klaring i gryden. Først kød, fisk, grøntsagen hvidløgsfed og krydderier Hæld Noilly Prat, letpiskede æggehvider og isterningerne oven Klaring er ikke ubetinget nødvendig, kun hvis fonden skal blive til consommé. Tilsæt først 2½ dl kold fiskefond, rør de godt igennem med alle ingredienserne. Tilsæt resten af fiskefonden (1 liter) lidt ad gangen og rør igen godt. Sæt gryden over og varm masse op under stadig omrøring. Rør, til det koger. Før en spatel i cirkelbevægelser over grydens bund, for æggehviden hær let i. Omhæld straks, hvis det sken Rør ikke mere, så snart væden koger og klaringsmassen er steget op til overfladen. Lad det simre i 20 minutter. Si fonden. Beklæd en sigte med et tyndt klæde. Hæld fond og grøntsager i. Lad det løbe af uden at trykke, så fiskeconsomméen bliver krystalklar. Smag til. Brug fonden straks eller afkøl den og frys den ned. |
|
Opskriften er vist 15401 gange,
og udskrevet 193 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne