Dyrekølle med kanel på kuglegrill

Dyrekølle med kanel på kuglegrill, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Rådyr - Dyrekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Inge

Indsendt :      Red :
Dyrekølle med kanel på kuglegrill, billede 4 Dyrekølle med kanel på kuglegrill, billede 1 Dyrekølle med kanel på kuglegrill, billede 2 Dyrekølle med kanel på kuglegrill, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 dyrekølle
450 g.bacon i skiver
3 løg
1 flaskesød chili sauce
2 tsk.kanel
 olie
 salt
 peber
 
Opskrift:
Start med at udbene dyrekøllen hvis du da ikke er så heldig at det er gjort for dig.

Brun benet i lidt fedtstof sammen med 1 pakke bacon der er skåret groft ud og 1 løg der er groft hakket. Lad det bare koge i et par timer. Kom mere vand på hvis gryden er ved at koge tør.


Nu til det sjove:
De 2 pakker bacon skæres ud i tynde strimler og de 2 løg hakkes meget fint, brunes lidt i en gryde med lidt fedtstof. Køles lidt af.

Nu kommes bacon og løg ind der hvor benet var engang og kødet rulles fast sammen og bindes godt med kødsnor.

Chilisaucen og kanel røres sammen med lidt god olie. Smør dyrekøllen og læg den midt i kuglegrillen.

Grill indirekte i 1½- 2 timer. Husk at komme drypbakke under det kan jo kommes i saucen. Husk at bruge briketter som giver en meget god varme.

Lad kødet ligge i 15-20 min. indes det skæres i gode skiver. Jævn saucen og smag den til(har du noget i drypbakken). Hvis du har noget "gammel" fløde i køleskabet skader det ikke i saucen.

Kartofler og en god salat serveres til God fornøjels og velbekomme





karakterer:
Opskriften er vist 133914 gange,
og udskrevet 9853 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (103 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-08-04 15:53:06
Hvor var skal grillen være? Og hvad er kernetemperaturen?

  -   2014-07-01 20:49:23
der skrives en flaske sød chilisovs... vores chilisovs er på 1 liter...hvor meget er en normal flaske på?

  -   2014-01-02 07:24:01
Kanon. Jeg servered den nytårsaften 13 og den var bare kanon. Jeg vil anbefale den til alle tider.

  -   2013-07-19 23:42:33
Skal kuglegrillen være lukket?

  -   2011-02-16 08:44:13
Det smager så godt! Vi serverede det i lørdags for familie/venner - og får vi fat i en dyrekølle igen en dag så laver vi den sådan her igen. Absolut topkarakter!!

  -   2010-06-20 13:16:28
Hvor varm skal grillen være for det bedste resultat?

  -   2010-03-31 09:22:17
Hvad skal benet bruges til?

  -   2010-03-01 09:43:37
Kan kun anbefale denne ret - den slår alle andre opskrifter med dyrekølle - helt klart et 10 tal herfra

  -   2009-12-17 14:36:55
Smager bare kanon. Vi brugte en allround-grillmarinade i stedet for chili og kom kanelen deri i stedet. Dødlækkert

  -   2008-07-24 13:42:15
Er ikke afprøvet endnu, men lyder spændende. Er gift med en jæger og har prøvet lidt af hver. - En dyrekølle kan svinge meget i vægt, så for de uerfarne skulle burde du nok have angivet vægt.

  -   2008-07-18 12:29:39
Det er en nem og lækker ret. kødet bliver meget mørt og saftigt Kan anbefales på det varmeste

  -   2008-05-30 16:33:40
hvad er kernetemperaturen . Lone

  -   2007-12-30 12:21:29
der serveres brune og hvide kartofler. waldorfsalat.samt grønsager som steges i stegeskyen/drypbakken. feks. gulerrødder, løg og selleri prøv evt. at lække 3-4 skiver appelsin i cognoc en ½-1 time og herefter gøres gylne over inddirekte varme og lægge herefter oven på køllen den sidste ½ time

  -   2007-12-27 19:53:26
Til jer der har brugt denne ret som nytårsret. Hvad har I serveret til?

  -   2007-09-23 13:46:08
kanon ret, der får fuglene til at synge. Det er hvertfald ikke sidste gang.

  -   2007-05-25 21:07:34
Der kan bruges stegetermometer, og det skal vise 60-64 grader C for rosa.

  -   2005-01-01 01:01:01
Denne ret er fantastisk. Skal have retten igen nytårsaften.

  -   2005-01-01 01:01:01
vi brugte en baconmarinade fra OTZ det gav en kanon oplevelse men pas på med tiden max 1time og 15 mim

  -   2005-01-01 01:01:01
Havede hele familien til fødselsdag, de var vild med det. Det er ikke første gang at det bliver serveret i vores hus, har givet opskriften til andre jæger.

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtig, rigtig lækker. Vores kølle vejede kun godt 1 kg - blev stegt en god times tid (grillen var meget varm fra starten) Kødet var saftigt og rosa

  -   2005-01-01 01:01:01
Særdels velsmagende. Kan endvidere med stor succes også ilberedes i ovnen. Husk stegetermometer. Må ikke stege tør. Prik med nål, klar væske skal komme, så er den færdig.

  -   2005-01-01 01:01:01
pas på med 2 timer hvis din kølle ikke eeer så stor så bliver stegen tør

  -   2005-01-01 01:01:01
16-5 håber at farmand kommer hjem med en buk så vi kan få denne ret igen

  -   2005-01-01 01:01:01
Et stort 10 tal med pil op

  -   2005-01-01 01:01:01
Fik det serveret på resturant Shit hvor var det godt

  -   2005-01-01 01:01:01
Vildt overrasket over hvor godt dey smager Kan kun anbefales

  -   2005-01-01 01:01:01
sserverede den nytårsaften ;-) hold da op den var god og naboerne gik med næsen i vejret og lurrede tip top