Dyrekølle med kanel på kuglegrill
Hovedingrediens : Rådyr - Dyrekølle Indsendt af : Inge Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Start med at udbene dyrekøllen hvis du da ikke er så heldig at det er gjort for dig.
Brun benet i lidt fedtstof sammen med 1 pakke bacon der er skåret groft ud og 1 løg der er groft hakket. Lad det bare koge i et par timer. Kom mere vand på hvis gryden er ved at koge tør. Nu til det sjove: De 2 pakker bacon skæres ud i tynde strimler og de 2 løg hakkes meget fint, brunes lidt i en gryde med lidt fedtstof. Køles lidt af. Nu kommes bacon og løg ind der hvor benet var engang og kødet rulles fast sammen og bindes godt med kødsnor. Chilisaucen og kanel røres sammen med lidt god olie. Smør dyrekøllen og læg den midt i kuglegrillen. Grill indirekte i 1½- 2 timer. Husk at komme drypbakke under det kan jo kommes i saucen. Husk at bruge briketter som giver en meget god varme. Lad kødet ligge i 15-20 min. indes det skæres i gode skiver. Jævn saucen og smag den til(har du noget i drypbakken). Hvis du har noget "gammel" fløde i køleskabet skader det ikke i saucen. Kartofler og en god salat serveres til God fornøjels og velbekomme |
|
Opskriften er vist 133830 gange,
og udskrevet 9851 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (103 stemmer) |
|
Kommentarer Diana - 2015-08-04 15:53:06 Hvor var skal grillen være? Og hvad er kernetemperaturen? Tommy - 2014-07-01 20:49:23 der skrives en flaske sød chilisovs... vores chilisovs er på 1 liter...hvor meget er en normal flaske på? Smeden - 2014-01-02 07:24:01 Kanon. Jeg servered den nytårsaften 13 og den var bare kanon. Jeg vil anbefale den til alle tider. Frederik - 2013-07-19 23:42:33 Skal kuglegrillen være lukket? Ann K. - 2011-02-16 08:44:13 Det smager så godt! Vi serverede det i lørdags for familie/venner - og får vi fat i en dyrekølle igen en dag så laver vi den sådan her igen. Absolut topkarakter!! kasper - 2010-06-20 13:16:28 Hvor varm skal grillen være for det bedste resultat? Eirene - 2010-03-31 09:22:17 Hvad skal benet bruges til? Michael - 2010-03-01 09:43:37 Kan kun anbefale denne ret - den slår alle andre opskrifter med dyrekølle - helt klart et 10 tal herfra anonym - 2009-12-17 14:36:55 Smager bare kanon. Vi brugte en allround-grillmarinade i stedet for chili og kom kanelen deri i stedet. Dødlækkert Kirsten - 2008-07-24 13:42:15 Er ikke afprøvet endnu, men lyder spændende. Er gift med en jæger og har prøvet lidt af hver. - En dyrekølle kan svinge meget i vægt, så for de uerfarne skulle burde du nok have angivet vægt. ael - 2008-07-18 12:29:39 Det er en nem og lækker ret. kødet bliver meget mørt og saftigt Kan anbefales på det varmeste anonym - 2008-05-30 16:33:40 hvad er kernetemperaturen . Lone Hans - 2007-12-30 12:21:29 der serveres brune og hvide kartofler. waldorfsalat.samt grønsager som steges i stegeskyen/drypbakken. feks. gulerrødder, løg og selleri prøv evt. at lække 3-4 skiver appelsin i cognoc en ½-1 time og herefter gøres gylne over inddirekte varme og lægge herefter oven på køllen den sidste ½ time Brian - 2007-12-27 19:53:26 Til jer der har brugt denne ret som nytårsret. Hvad har I serveret til? Anne - 2007-09-23 13:46:08 kanon ret, der får fuglene til at synge. Det er hvertfald ikke sidste gang. per - 2007-05-25 21:07:34 Der kan bruges stegetermometer, og det skal vise 60-64 grader C for rosa. anwest66 - 2005-01-01 01:01:01 Denne ret er fantastisk. Skal have retten igen nytårsaften. Arne - 2005-01-01 01:01:01 vi brugte en baconmarinade fra OTZ det gav en kanon oplevelse men pas på med tiden max 1time og 15 mim Frank og Lone - 2005-01-01 01:01:01 Havede hele familien til fødselsdag, de var vild med det. Det er ikke første gang at det bliver serveret i vores hus, har givet opskriften til andre jæger. Birthe - 2005-01-01 01:01:01 Rigtig, rigtig lækker. Vores kølle vejede kun godt 1 kg - blev stegt en god times tid (grillen var meget varm fra starten) Kødet var saftigt og rosa Bornholmerjæger - 2005-01-01 01:01:01 Særdels velsmagende. Kan endvidere med stor succes også ilberedes i ovnen. Husk stegetermometer. Må ikke stege tør. Prik med nål, klar væske skal komme, så er den færdig. anonym - 2005-01-01 01:01:01 pas på med 2 timer hvis din kølle ikke eeer så stor så bliver stegen tør jæger konen - 2005-01-01 01:01:01 16-5 håber at farmand kommer hjem med en buk så vi kan få denne ret igen anonym - 2005-01-01 01:01:01 Et stort 10 tal med pil op PszychoMann - 2005-01-01 01:01:01 Fik det serveret på resturant Shit hvor var det godt åse - 2005-01-01 01:01:01 Vildt overrasket over hvor godt dey smager Kan kun anbefales anonym - 2005-01-01 01:01:01 sserverede den nytårsaften ;-) hold da op den var god og naboerne gik med næsen i vejret og lurrede tip top |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne