Irish Coffee
Hovedingrediens : Diverse flydende produkter - Kaffe Indsendt : |
|
|
Rør farinen op i den varme kaffe og hæld whiskyen i. Top med flødeskum. Serveres i specielle klare glas.
|
|
Opskriften er vist 36769 gange,
og udskrevet 387 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (13 stemmer) |
|
Kommentarer Jacob - 2012-07-03 16:50:45 Lidt om valg af whiskey: Mange steder i Irland vil det øjeblikkeligt udløse et slagsmål, at servere Irish Coffee med alt andet end irsk whiskey. Og det siger jo sig selv at det ikke er 'Irish', hvis ikke det er 'Irish Whiskey'. Dog handler det ikke kun om national stolthed, men også om smag. Ofte vil folk være fristet til at bruge en skotsk 'blended whisky', fordi det er den de fleste har stående. Men i Skotland har man tradition for at tærre malten til whiskyen over tørv, som giver en meget røget og iod-agtig smag. Hvis man hælder det i kaffe, vil smagen af tørv være alt for dominerende, hvilket, selv for en whisky elsker, vil virke uharmonisk. I Irland er traditionen at malten tørres over trækul af træsorter, som ikke giver meget røg. Samtidig bliver spritten distileret tre gange (til forskel til en gang i USA & Canada og to gange i Skotland). Det giver tilsammen en meget blød og afdæmpet smag. Denne smag harmonerer langt bedre med kaffen, sukkeret og fløden, og derfor er irsk whiskey også mest velegnet til Irish Coffee. Personligt foretrækker jeg at bruge den nordirske Bushmills (White Bush), men Tullamore Dew og Jameson kan bestemt også bruges. Louise Sørensen - 2010-06-16 14:41:16 Jeg er ret vild med Irish Coffee og har været i San Fransisco på The Buena Vista Cafè og smagt den originale opskrift og er simpelthen nødt til at skrive dette her: En ægte original Irish Coffee skal laves således: 1. Opvarm dit Irish Coffee glas ved at fylde det med varmt vand, som hældes ud igen. 2. Kom din Whiskey i glasset(Tullamore Dew er den originale whiskey der skal bruges her). 3. Tilsæt sukker (rørsukker eller brun farin) og fyld næsten helt op med kaffe. 4. Rør rundt, til sukkeret er opløst. 5. Hæld forsigtigt koldt, letpisket flødeskum i glasset, over bagsiden af en ske, så det flyder ovenpå. Det er vigtigt at du ikke rører rundt i glasset bagefter. Du får den fulde smag og duft oplevelse ved at drikke den varme kaffe og irske whiskey gennem det kolde flødeskum. (Og til os flødeskums elskere- så beholder fløden også en mere cremet smag :-) ) For at remse op så skal der bruges: 2-4 cl Tullamore Dew, 1-2 tsk rørsukker eller brun farin, stærk friskbrygget kaffe, koldt og letpisket flødeskum. Som ekstra kommentar vil jeg sige, at til en ægte og god irsk kaffe skal man naturligvis bruge irsk whiskey (som minimum). De fleste ved kun, at man skal bruge whisky – og bruger gerne en billig whisky, hvilket ofte er en skotsk whisky, da det er dem, der er flest af. Og derfor har mange haft en dårlig oplevelse med Irish Coffee for det kan godt smage grimt hvis man ikke er vant til at drikke kaffe eller whiskey. Mange ved dog godt, at Tullamore Dew er den bedste whiskey til irsk kaffe, men de ved ikke hvorfor. Jones - 2009-11-27 00:43:22 Jeg bruger altid en lille klat vanilje eller nougat is det har jeg nemlig altid frem for flødeskum Pips - 2009-07-19 09:11:54 Ja, de søde små sover så godt efter en Irish Coffee ;-) anonym - 2009-02-03 21:04:38 ØØØHHHH... fandt opskriften under "børn laver mad"!!???? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne