Oksefond
Hovedingrediens : Oksekød - Okseben Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Benene og afpuds lægges i en bradepande. De drysses med melet, og tomatpureen kommes over.
Bradepanden sættes i ovnen, og benene brunes her kraftigt ved 250 C i ca. 20 min.
Grøntsagerne skylles, renses og skæres i grove stykker. Herefter brunes de i hed olie i en gryde, der skal være så stor, at der også er plads til benene. Benene tages ud af ovnen og lægges over i gryden til grøntsagerne, sammen med krydderurter, krydderier, rødvin og så meget koldt vand, at det næsten dækker indholdet i gryden. Gryden simrer nu ved svag varme - uden låg - de næste 12-14 timer. De første 10 timer går man ud i køkkenenet ca. en gang i timen og hælder mere vand i gryden, så indholdet hele tiden er næsten dækket. Suppen skummes med en hulske af og til. Efter ca. 12 timer passeres indholdet gennem en si, så alle urenheder sies fra, og suppen koges yderligere ind, til der er ca. 2 liter kraftig fond tilbage i gryden. Lad fonden køle af i knap 1 time, hæld så den endnu varme fond på isternings-poser og frys dem ned. |
|
Opskriften er vist 71890 gange,
og udskrevet 1535 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (14 stemmer) |
|
Kommentarer Erik - 2008-06-11 10:21:14 Hold øje med skumningen. Jo bedre du er til at fjerne skum / urenheder, jo mere klar bliver suppen. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne