Oksefond

Oksefond, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseben

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
3 kg.okseben og afpuds
600 g.blandede grøntsager(f.eks. gulerod, knoldselleri, persillerod, pastinak og løg)
1 spsk.tomatpuré
2 spsk.hvedemel
2 laurbærblade
8 peberkorn
1 nellike
2 dl.rødvin
6 stilketimian
0.5 hvidløg
 persille-stilke
 olivenolie
 
Opskrift:
Benene og afpuds lægges i en bradepande. De drysses med melet, og tomatpureen kommes over. Bradepanden sættes i ovnen, og benene brunes her kraftigt ved 250 C i ca. 20 min.

Grøntsagerne skylles, renses og skæres i grove stykker. Herefter brunes de i hed olie i en gryde, der skal være så stor, at der også er plads til benene.

Benene tages ud af ovnen og lægges over i gryden til grøntsagerne, sammen med krydderurter, krydderier, rødvin og så meget koldt vand, at det næsten dækker indholdet i gryden.

Gryden simrer nu ved svag varme - uden låg - de næste 12-14 timer. De første 10 timer går man ud i køkkenenet ca. en gang i timen og hælder mere vand i gryden, så indholdet hele tiden er næsten dækket. Suppen skummes med en hulske af og til.

Efter ca. 12 timer passeres indholdet gennem en si, så alle urenheder sies fra, og suppen koges yderligere ind, til der er ca. 2 liter kraftig fond tilbage i gryden.

Lad fonden køle af i knap 1 time, hæld så den endnu varme fond på isternings-poser og frys dem ned.





karakterer:
Opskriften er vist 71890 gange,
og udskrevet 1535 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-06-11 10:21:14
Hold øje med skumningen. Jo bedre du er til at fjerne skum / urenheder, jo mere klar bliver suppen.