Lys kalvefond
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvekraftben - Kalveben Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Fugleskrog, kalveben- og haler tørres i en ovn ved 150º i 20 minutter. Her efter lægges de i en stor gryde og overhældes med 5 ltr. koldt vand. Vandet bringes langsomt i kog.
Ved denne proces frigøres æggehvidestofferne i kød og ben inden de stivner, hvilket betyder at de aromatiske stoffer i ben og kød frigøres til fond. Når vandet senere begynder at koge stivner æggehvidestofferne og kan skummes af. Kog fond ved svag varme uden låg i ca. 8 timer og skum hyppigt under kogningen. De rensede urter og grøntsager tilsættes sammen med krydderier 45 minutter før kogetidens udløb. Fonden sies og koges ind til ca. ¾ afhængig af hvor kraftigt den smager. |
|
Opskriften er vist 14864 gange,
og udskrevet 183 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne