Kalvefond
Hovedingrediens : Kalvekød - Diverse kalvekød Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Rens og skyl grøntsagerne godt, og skær dem groft ud. 2. Læg dem sammen med ben og skankestykker i en bradepande og brun det hele i ovnen sammen med krydderierne ved ca. 220 C, indtil hele køkkenet dufter, og grøntsagerne er blevet brune.
Så tages bradepanden ud af ovnen, og indholdet kommes i en stor gryde. Heri kommes rødvinen og de ca. 4 liter vand (eller så meget, at ben og grøntsager er næsten dækket). Kom lidt vand i bradepanden, kog den af i ovnen og hæld indholdet over i gryden til resten. Lad herefter gryden stå og simre på komfuret de næste 6 timer uden låg. Skum af med mellemrum. Når tiden er gået, tages benene op, og resten af indholdet passeres gennem en si, så der kun er suppe tilbage. Smag til med salt og peber. Lys kalvefond: Ved fremstilling af en lys kalvefond springes processen i ovnen over. Alt kommes direkte i gryden og koger ca. 6 timer. Opbevaring af fond: Det er en god idé at lade den færdige fond blive lunken i gryden, hvorefter den ved hjælp af en øse og en tragt kan kommes i isterningsposer, der kan opbevares i fryseren. Så kan du altid snuppe et par kalvefond-terninger, når du skal bruge dem i madlavningen. |
|
Opskriften er vist 36473 gange,
og udskrevet 573 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (6 stemmer) |
|
Kommentarer 2636 - 2016-12-23 09:54:37 selvfølgelig er det stadig en fond selv om den ikke koger 8 timer, 4-6 timer er normalen. også kan man reducere den yderligere efterfølgende. 2635 - 2011-09-04 22:04:04 En kalve fond skal koge mindst 8 timer ellers kan man Ik kalde det en fond |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne