Coq au vin blanc med hvidvin
Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kyllingen ordnes, brysterne og lårene skæres fra og udbenes. Skroget kommes i en gryde med vand, til det dækker, og koges med 1 løg, et par gulerødder og eventuelle andre rensede rester af urter. Koges i ca. 2 timer, hvorefter den sigtes og koges ned til ca. halvdelen.
Gulerødder, skorzonerrødder og forårsløg skæres i passende stykker, og de små rødløgene pilles. Alle grøntsagerne blancheres (i kogende vand i ca. 1 min. og derefter i koldt vand) i en sigte hver for sig. Bacon skæres i tern og steges i en stor gryde, til det er gyldent, tilsæt marksvampe og østershatte og steg dem med. Det hele tages op og sættes til side. Kyllingestykkerne vendes i mel og steges sprøde i baconfedtet, hvorefter hvidvinen tilsættes og koges halvt ned, herefter tilsættes hønsefonden, og retten koges i ca. 20 min. Herefter tilsættes svampe og bacon. I en lille gryde smeltes smørret, og mel tilsættes. Der ristes, til det dufter af nødder, tilsæt så piskefløden og lidt af væden fra retten, og pisk godt, hvorefter det tilsættes retten under omrøring, til den ønskede konsistens opnås. Tilsæt de sidste blancherede grøntsager og kog retten igennem, til grøntsagerne er møre. Drysses med hakket persille ved anretningen og kan serveres med groft landbrød eller kogte hvide kartofler. |
|
Opskriften er vist 40637 gange,
og udskrevet 897 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (13 stemmer) |
|
Kommentarer stig - 2010-01-27 06:08:23 god opskrift har du prøvet med kartoffelmos - det er bare godt til |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne