Toastbrød
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smelt smørret, hæld mælken i gryden og lad den blive fingervarm.
Rør gæren ud i lidt af mælken og hæld al væsken op i et dejfad. Tilsæt sukker, salt og tilpas meget mel til at give en smidig dej, der slipper hænderne. Lad den hvile tildækket i 20 minutter. Slå dejen ned, tryk den ud i en plade og rul den ret stramt til en pølse (ellers kan der kommer huller i brødet). Læg pølsen i formen, dæk med et kløde og lad den hæve op til kanten af formen, ca. 45 minutter. Bag brødet ca. 30 minutter ved 210 grader C alm. ovn. Tips: Opskriften passer til en form på 3 liter. Brødet kan pensles med æggehvide, men jeg synes ikke det er nødvendigt, det bliver for mørkt hvis der pensles med helt æg. |
|
Opskriften er vist 63733 gange,
og udskrevet 1763 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (59 stemmer) |
|
Kommentarer Berit - 2014-05-15 15:05:30 Nem opskrift og super lækker smag skær det på pålægsmaskinen fineskiver ligsom toastbrød haenschke - 2013-05-05 17:33:00 det var en super god opskrift. det smagte rigtigt lækkert Anna - 2012-07-17 11:58:52 Rigtig rigtig godt brød tror det er 10 gang jeg bager det, og en rigtig nem opskrift. mlp - 2009-05-26 17:10:45 Meget vellykket - hæver meget op, så er det planlagt til toastmaskine, kan man med fordele lave det til 2 toastbrød. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne