Fiskefond

Fiskefond, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Blandet fisk

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 kg.fiskeben og hoveder
1-2 grofthakkede løg
 det hvide af 1 porre, strimlet fint
0.5 grofthakket fennikel
40 g.smør eller 2 spsk. olie
5-6 persillestilke
3 dl.tør hvidvin eller halvt så meget Noilly Prat
4-5 hvide peberkorn
 
Opskrift:
Fiskebenene hugges i mindre stykker og svitses blidt i gryden med grøntsagerne. Vin tilsættes og gives et opkog.

Vand tilsættes til det dækker, bringes i kog og simrer i 20 eller højst 30 min. Fiskefond må ikke koge længere, idet man risikerer at trække bitterstof ud af fiskebenene. Sies, koges ned til ca 1/3 og smages til

Tips:

Hvis man ikke kan skaffe fennikel, kan man til sidst krydre med lidt stødt fennikel. Bemærk også, at den saft eller suppe man får, når man damper friske muslinger, er et fremragende tilskud til en fiskefond. Så hvis man det ikke bruges til den muslingeret, man er ved at tilberede, betaler det sig godt at si og gemme suppen i fryseren til en anden gang





karakterer:
Opskriften er vist 61180 gange,
og udskrevet 886 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu