Tomatketchup

Tomatketchup, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Ketchup / Pure

Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Tomat - Tomater

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Tomatketchup, billede 4 Tomatketchup, billede 1 Tomatketchup, billede 2 Tomatketchup, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5000 gram Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
2000 gram Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
500 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
3 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
65 gram Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 dl. Eddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 spsk. Atamon, flydende
   
   
Opskrift:
Tomaterne skylles og skæres i mindre stykker. Æblerne skylles og skæres ligeledes i mindre stykker (man fjerner blomst, stilk og kernehus.) Løg pille og skæres i kvarte. Peberfrugterne renses dvs. man fjerner stilk og kerner. Det hele males nu hurtigt igennem en kødmaskine. Alternativt kan anvendes en food processor

Mosen koges sagte i ca. 30 minutter sammen med salt, sukker og eddike. Mosen gnides gennem et dørslag. Pureen koges igen nu i 10 – 15 minutter uden låg. Atamon tilsættes. Pureen fyldes i varme, atamonskyllede flasker, der bindes til med det samme.





karakterer:
Opskriften er vist 73860 gange,
og udskrevet 2115 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (22 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14889 (3545 kcal)
KJ pr. Portion 14889 (3545 kcal)
Vægt ialt 8290 gram
Vægt pr. Portion 8290 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 179 KJ (42 kcal)
Protein 0.7 gram
Fedt 0.3 gram
Kulhydrat 10.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-10-04 10:04:25
En rigtivg god opskrift, lavede den sidste år til et marked, hvor den blev rigtig godt taget imod, skal nu til at lave en stor portion igen.

  -   2011-09-03 14:03:04
Jeg synes ikke det fremgår tydeligt at al mosen skal gennem sigten, og ikke sortere noget fra. Men det hele skal altså med gennem, og så skal der i hvert fald bruges hulskive med mindst muligt hul, faktisk er det nemmest at blende det hele sammen. En anden ting er kogetiden, vi fulgte opskriftens tider her, men var nødt til at koge det ned i omkring 3 timer dagen derpå, og alligevel kunne den g godt have brugt lidt hvedemel da der hurtigt trak vand ud af ketchupen på tallerkenen. Ellers en ok opskrift.