Tomatketchup
Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Tomat - Tomater Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tomaterne skylles og skæres i mindre stykker. Æblerne skylles og skæres ligeledes i mindre stykker (man fjerner blomst, stilk og kernehus.) Løg pille og skæres i kvarte. Peberfrugterne renses dvs. man fjerner stilk og kerner. Det hele males nu hurtigt igennem en kødmaskine. Alternativt kan anvendes en food processor
Mosen koges sagte i ca. 30 minutter sammen med salt, sukker og eddike. Mosen gnides gennem et dørslag. Pureen koges igen nu i 10 – 15 minutter uden låg. Atamon tilsættes. Pureen fyldes i varme, atamonskyllede flasker, der bindes til med det samme. |
|
Opskriften er vist 74036 gange,
og udskrevet 2115 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (22 stemmer) |
|
Kommentarer Else Glinvad - 2017-10-04 10:04:25 En rigtivg god opskrift, lavede den sidste år til et marked, hvor den blev rigtig godt taget imod, skal nu til at lave en stor portion igen. Per - 2011-09-03 14:03:04 Jeg synes ikke det fremgår tydeligt at al mosen skal gennem sigten, og ikke sortere noget fra. Men det hele skal altså med gennem, og så skal der i hvert fald bruges hulskive med mindst muligt hul, faktisk er det nemmest at blende det hele sammen. En anden ting er kogetiden, vi fulgte opskriftens tider her, men var nødt til at koge det ned i omkring 3 timer dagen derpå, og alligevel kunne den g godt have brugt lidt hvedemel da der hurtigt trak vand ud af ketchupen på tallerkenen. Ellers en ok opskrift. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne