Grønne tomater, sødsyltede
Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Grønne tomater Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tomaterne skylles, prikkes tæt og dybt og lægges 6 – 12 timer i en lage af eddike og vand (forlagen). De holdes under lagen med et let pres.
Derefter kasseres halvdelen af lagen. Tomaterne koges sagte i resten af lagen i ca. 5 minutter. Sukkeret drysses i. Krydderierne tilsættes. Tomaterne koges videre endnu 10 – 15 minutter alt efter størrelsen. Tomaterne lægges herefter i glas som er skyllet i lidt atamon. Lagen koges ind i ca. 15 minutter, til den er jævn. Atamon tilsættes. Lagen hældes i glasset, der bindes til med det samme. Hvis lagen bliver tynd i løbet af 1 – 2 uger, er det fordi der trækker saft ud af tomaterne. Problemet løses ved at hælde lagen fra og koge den lidt ind. Der skal så igen tilsættes 1 tsk. atamon, før den varm hældes over tomaterne. |
|
Opskriften er vist 93691 gange,
og udskrevet 3775 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (24 stemmer) |
|
Kommentarer Karlsen - 2019-09-24 09:07:18 Jeg synes ikke billederne harmonerer med opskriften. Ved forlagen skal tomaterne være dækket - det er de ikke på billedet. Sukker tilsættes når halvdelen af lagen er hældt ud, står der - det er det ikke på billedet - dér er tomaterne dækket. Karlsen - 2019-09-24 08:02:35 "Der skal så igen tilsættes 1/2 tsk. atamonpulver, før den varm hældes over tomaterne." står det til sidst i opskriften. Der står intet om atamonpulver tidligere i opskriften - derimod så står der 1 spsk flydende atamon. Diana - 2012-09-30 08:45:10 Er tomaterne så klar til at spise med det samme? Eller skal de trække inden brug - i så fald, hvor længe? Anne Birgitte Nørgaard - 2011-10-18 10:12:31 Det er opskriften fra "Den grønne Syltebog" fra Tørsleffs Husmoder Service" Heiid Boch - 2011-09-30 10:59:03 Når der står kold kgt vand!! Er det kold vand der opkogt, eller koget vand der er afkølet iden.?? Per - 2009-09-26 11:02:03 Synes ikke der er forlage nok, bør nok fordobles men gem så stadig kun 3 dl. som beskrevet. Vi brugte 0.5 tsk. stødt ingefær i stedet for den tørret hele ingefær |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne