Gratinerede tomater
Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Tomat - Tomater Oprindelsesland : Tyrkiet Indsendt : |
|
|
Tomater skylles og udhules forsigtigt med en teske fra stilkeenden. Indersiden af tomaterne saltes let og tomaterne lægges på et fad med åbningen nedad, så vandet kan trække ud.
Løget pilles og hakkes fint. Halvdelen af smørret smeltes på en pande, og løget svitses gennemsigtigt. Det hakkede kommes ved og brunes let, hvorefter det tages af panden og afkøles let. Æggehvider og æggeblommer røres sammen og blandes med det hakkede kød. 100 gram reven ost blandes i. Blandingen fordeles i tomaterne. Resten af smørret smeltes i en gryde. Melet tilsættes og får lov at tage en smule farve i 2 - 3 minutter under stadig omrøring. Derefter tilsættes mælken lidt efter lidt under stadig omrøring. Saucen smages til med salt og peber og skal derefter koge for svag varme i ca. 20 minutter til den er blevet tyk. Ovnen forvarmes til 180 grader. De fyldte tomater sættes i et smurt ovnfast fad. Saucen hældes over, og resten af den revne ost drysses over. Tomaterne gratineres 20 minutter i den forvarmede ovn. |
|
Opskriften er vist 20031 gange,
og udskrevet 473 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne