Andalusisk gazpachosuppe
Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Tomat - Tomater Oprindelsesland : Spanien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hæld koldt vand over brødet til det dækker. Skold og flå tomaterne, og befri dem for kerner.
Skær tomatkødet i mindre stykker og kom tomatkødet i en blender, sammen med peberfrugter, som er befriet for kerner, agurk, hvidløg og løg. Blend grønsagerne til pure - det kan evt. være nødvendigt at blende over 2 gange. Kom grønsagspuren i en terrin eller bowle. Pres vandet af brødet og blend det. Tilsæt olien mens blenderen kører, og kør til olien og brødet er en homogen masse. Tilsæt salt, kommen og vineddike - og blend kort. Bland brødmassen godt sammen med grønsagspuren. Tilsæt koldt vand til en passende konsistens. Suppen må ikke blive "pjasket" Stil suppen koldt til den skal serveres. Tips: Tilbehør som serveres i små skåle kan være : Hakket løg, agurketerninger, skindfri hakket eller strimlet tomat, hakket peberfrugt eller hakket hårdkogt æg. Grundsuppen kan stå klar i dagevis. Gazpachoen kan også varmes op, og stivnes med husblas til krydre gele, som passer fint til fx. kold skinke eller andet koldtskivet. |
|
Opskriften er vist 64087 gange,
og udskrevet 1400 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (32 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2011-01-31 18:04:57 har altså været der..og den ska ik være grøn.. det er jo i bund og grund en kold tomatsuppe og den er jo heller ik grøn lykke - 2005-01-01 01:01:01 jeg har ikke prøvet at smage den men den ser god ud!!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne