Paprikagryde med kalkun

Paprikagryde med kalkun, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunstrimler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Paprikagryde med kalkun, billede 4 Paprikagryde med kalkun, billede 1 Paprikagryde med kalkun, billede 2 Paprikagryde med kalkun, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Kalkun i strimler Kan du ikke få fat i kalkun i strimler er det nemmest at skære strimler af kalkunschnitzel, men kalkunbryst kan også bruges.
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Paprika, rosen
0.5 tsk. Paprika, edelsuss
1 tsk. Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
100 gram Flødeost, naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Gul peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
   
  Pynt:
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
Opskrift:
Kødet brunes i smørret.
Flødeost, bouillon, paprika, salt og peber tilsættes og retten simrer i ca. 5 min., indtil osten er smeltet.

Peberfrugterne, som er skåret i tynde strimler, tilsættes og koger med i 1-2 min.

Serveres med ris.





Beskrivelse:

Paprikagryde med kalkun

Ønsker du at gøre den klassiske paprikagryde en anelse mere fedtfri, kan du med fordel udskifte svinemørbraden med strimler af kalkun. Den magre fugl er ikke særlig anvendt i danske opskrifter, hvilket er synd, da kalkunkød smager fantastisk med de rette krydderier. En paprikagryde med kalkun vil derfor være et godt bud på en begynderopskrift med kalkunkød.

Værd at vide om kalkunkød

De fleste forbinder sikkert kalkun med Thanksgiving, hvor amerikanske familier og venner er fælles om at tilberede helstegt kalkun til det helt store festmåltid. I Danmark har vi ikke tradition for at spise kalkun, men det gør bestemt ikke kødet mindre spiseligt. Selvom det kræver en anelse tålmodighed, at kunne tilberede kalkunkødet til perfektion, er kødet særdeles smagfuldt, når det helsteges med skind og krydderier. Skindet holder på smagen, og gør kødet ekstra saftigt. På grund af det minimale fedtindhold, som i øvrigt sidder i skindet, er kalkunkød særligt velegnet til personer, der ønsker at holde den slanke linje. Kødet er fyldt med proteiner, og kan med fordel indgå i en varieret kost. Kalkuner slagtes, når de er omkring 17-20 uger gamle, hvor vægten på en han kalkun ligger på omkring 19 kg. Kødet bruges efterfølgende til udskæringer af lår og bryst.

karakterer:
Opskriften er vist 51116 gange,
og udskrevet 2563 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4057 (966 kcal)
KJ pr. Pers. 1014 (241 kcal)
Vægt ialt 1404 gram
Vægt pr. Pers. 351 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 288 KJ (68 kcal)
Protein 7.0 gram
Fedt 3.9 gram
Kulhydrat 1.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-01-23 09:46:29
Lavede retten med oksefilet strimler. Smagte udmærket, men "sovsen" skulle jævnes meget før det lignede noget der ikke bare var suppe.

  -   2012-02-21 19:53:37
Super lækkert, min mand, bjørn og jeg syntes det smager rigtig godt..

  -   2010-08-01 00:50:57
Super nem opskrift, der smager rigtig godt