Paprikagryde med kalkun
Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunstrimler Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
Paprikagryde med kalkunØnsker du at gøre den klassiske paprikagryde en anelse mere fedtfri, kan du med fordel udskifte svinemørbraden med strimler af kalkun. Den magre fugl er ikke særlig anvendt i danske opskrifter, hvilket er synd, da kalkunkød smager fantastisk med de rette krydderier. En paprikagryde med kalkun vil derfor være et godt bud på en begynderopskrift med kalkunkød.Værd at vide om kalkunkødDe fleste forbinder sikkert kalkun med Thanksgiving, hvor amerikanske familier og venner er fælles om at tilberede helstegt kalkun til det helt store festmåltid. I Danmark har vi ikke tradition for at spise kalkun, men det gør bestemt ikke kødet mindre spiseligt. Selvom det kræver en anelse tålmodighed, at kunne tilberede kalkunkødet til perfektion, er kødet særdeles smagfuldt, når det helsteges med skind og krydderier. Skindet holder på smagen, og gør kødet ekstra saftigt. På grund af det minimale fedtindhold, som i øvrigt sidder i skindet, er kalkunkød særligt velegnet til personer, der ønsker at holde den slanke linje. Kødet er fyldt med proteiner, og kan med fordel indgå i en varieret kost. Kalkuner slagtes, når de er omkring 17-20 uger gamle, hvor vægten på en han kalkun ligger på omkring 19 kg. Kødet bruges efterfølgende til udskæringer af lår og bryst. |
Opskriften er vist 51348 gange,
og udskrevet 2587 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (16 stemmer) |
|
Kommentarer Beth - 2014-01-23 09:46:29 Lavede retten med oksefilet strimler. Smagte udmærket, men "sovsen" skulle jævnes meget før det lignede noget der ikke bare var suppe. Katja - 2012-02-21 19:53:37 Super lækkert, min mand, bjørn og jeg syntes det smager rigtig godt.. Tommy - 2010-08-01 00:50:57 Super nem opskrift, der smager rigtig godt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne