Brun Kalvefond

Brun Kalvefond, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvekraftben - Kalveben

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4-5 kg.kalve kraftben
 top af 3-4 porre eller 2 hele porre
1-2 gulerødder
1 persillerod
2 løg
0.5 knoldselleri eller 4-5 stilke blegselleri
 stilkene fra 1 bdt. Persille
2 laurbærblade
2-3 kvistetimian
6-8 Peberkorn, sorte
 salt
 
 Desuden:
1 ds.flåede tomater, hakket groft eller 1-2 spsk. Tomatpure, koncentreret
2 spsk.hvedemel
40 g.smør
 
Opskrift:
Kalvebenene lægges i en bradepande og brunes på alle sider i en så varm ovn som muligt. Melet drysses over, og benene brunes videre, til melet har taget farve.

Grøntsagerne skal skæres ud lidt finere og brunes let i gryden i smørret. Benene tilsættes, dækkes med koldt vand, tilsættes tomater eller pure samt krydderurter. Simrer under låg mindst 4-5 timer, men gerne længere.

Suppen sies eventuelt gennem et klæde, kommes atter i gryden og koger uden låg til den er reduceret, så smagen er god og kraftig. Skummes for fedt, smages til og fryses ned til senere brug.

Den kan også holde sig i adskillige dage i køleskabet, forudsat den er afkølet hurtigt.

Tips:

Fonden kan med fordel tilsættes en lille håndfuld tørrede Karl Johan svampe, som er et fremragende krydderi. Her skal kun bruges ca. 20 g., som blødes op i koldt vand i en times tid. Tilsæt både svampe og opblødningsvandet samtidig med tomaterne.





karakterer:
Opskriften er vist 16009 gange,
og udskrevet 339 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu